Maserati komt in 2019 met de prachtige Alfieri

redactie 28 nov 2016 Machines

Designen is een vak dat je aan Italianen wel kunt overlaten. Of het nou om een maatpak, horloge of een auto gaat. Als Italianen zich ermee bemoeien kun je er vergif op innemen dat het mooi wordt. Dat geldt helemaal voor Maserati’s. Wat een prachtig merk is dat toch. De GranTurismo is zonder meer een van onze favoriete auto’s van de laatste tien jaar. Maar ook Maserati moet mee met z’n tijd.

Dus komen ze met de Alfieri. Eentje met, inderdaad, een elektromotor. Een stille Maserati, aan dat idee moeten we nog een beetje wennen. Maserati zelf ook, want naast een electromotor komt de bolide er ook gewoon met een V6 turbo. In drie vormen zelfs. Eentje met achterwielaandrijving met 410 pk en twee vierwielaangedreven machines met 450 en 520 pk.

De Alfieri zou eigenlijk dit jaar al moeten verschijnen, maar door vertraging is dat een paar jaar opgeschoven waardoor die nu in 2019 bij de dealer zal staan. De moeder natuur liefhebbende versie komt een jaartje later. Hij komt er zowel als coupé en zonder dak in de vorm van de roadster. Voordeel van de vertraging is dat de nieuwe Gran Turismo nu eerder zal komen. In 2018 om precies te zijn.

De sleutel in het contact steken van een nieuwe Maserati

Reageer op artikel:
Maserati komt in 2019 met de prachtige Alfieri
Sluiten