De wereldberoemde stem van Mario kapt ermee

IT’S-A ME, MARIO! Grote kans dat je die kreet duizenden keren hebt gehoord in je jeugd. Of misschien speel je vandaag de dag zelfs nog wel eens een potje Super Mario Bros. Niet erg hoor, Mario is niet voor niets onze favoriete loodgieter. Helaas hebben we voor alle Mario-liefhebbers onder ons slecht nieuws. De iconische stemacteur van Mario stopt ermee. Mama mia…

Charles Martinet

Je kent de naam Charles Martinet misschien niet, maar zijn stem ken je ongetwijfeld wel. Charles neemt het vrolijke stemmetje van Mario al sinds Super Mario 64 voor z’n rekening. Even voor de duidelijkheid, Super Mario 64 kwam uit in 1996. Na een avontuur van 27 jaar vindt Charles het welletjes geweest. Wat gaan we hem missen. Met bekende quotes als Here we go!, Mama mia! en Mario time! veroverde Charles onze harten.

Mario, Luigi, Wario en meer

Charles is een man met veel talent en hij heeft z’n werk 27 jaar lang bloedserieus genomen. Charles is namelijk niet alleen de man achter de stem van Mario, maar hij heeft ook de stemmen ingesproken van Luigi, Wario, Waluigi, baby Mario en baby Toad. Dat wist je niet, hè? Nintendo staat dus voor een hels karwei, want ze moeten niet één nieuwe stemacteur vinden, maar misschien wel zes!

Mario Ambassador

Charles verdwijnt niet meteen uit de Mario-familie. Nintendo maakt op het platform X aka Twitter bekend dat Charles een gloednieuwe rol krijgt als Mario Ambassador. We kunnen dus niet meer genieten van z’n iconische stem, maar Charles zal de wereld rond blijven reizen en de vreugde van Mario met ons blijven delen.

Filmpje

Het afscheid van Charles is in onze ogen een groot gemis. Gelukkig hebben we de mooie herinneringen nog. Om Charles niet te vergeten, hebben we hieronder nog een mooie video voor jullie. Hierin slaat Charles een paar van z’n iconische kreten uit en legt hij uit hoe hij ooit de stemacteur van Mario is geworden. Kijk en geniet nog een keer van Charles Martinet.

Reageer op artikel:
De wereldberoemde stem van Mario kapt ermee
Sluiten