De Pocket Rocket is een bizarre e-bike op SpaceX niveau

jan 10 2021, 12:00 Machines
35617667 186195115381133 653085155002417152 n
Over het Nederlandse weer heeft iedereen altijd wel wat te klagen. Het is of te warm, of te koud. Er staat te weinig wind, of weer te veel. Tegen het laatste kun je wat doen, zoals de auto pakken. Want fietsen met tegenwind, vindt niemand leuk. Mocht je toch graag de storm willen trotseren met je trappertjes, is een e-bike misschien wel wat voor jou. Laat het Duitse Sol Motors nou net een e-bike op steroïden klaar hebben staan, want de Pocket Rocket maakt zijn naam wel waar.
Elon Musk zal vast wat inspiratie voor zijn SpaceX-raketten bij de Pocket Rocket hebben gezocht. Of andersom.

Pocket Rocket

Waarschijnlijk heb je nog nooit gehoord van de uit Stuttgart opererende Sol Motors gehoord. Twee jaar geleden wonnen ze de ‘German Design Award’ voor hun tweewielige creatie. Want deze e-bike is er niet zomaar eentje. Deze Pocket Rocket overstijgt je stoutste jongensdromen. Normaal gesproken zijn we niet zo blij als onze oosterburen met nieuwe raketten aankomen, maar voor dit fietsje maken we een uitzondering. Het strakke design heeft wat weg van een raket met een ketting om z’n nek. Het minimalistische stoeltje laat de fiets niet zo comfortabel ogen, maar goed, de Duitsers kiezen voor het praktische. Als ‘ie maar vooruitkomt.

Specs

En dan de specificaties. Want denk maar niet dat je hier braaf 25 km/u op het fietspad mee gaat rijden. De fiets heeft namelijk een topsnelheid van, schrik niet, 80 km/u. Hier sprint je menig scootertuigje nog mee voorbij. Met een bereik van tot wel 80 kilometer is woon- en werkverkeer een fluitje van een cent. Het hele gevaarte weegt wel 55 kilogram, dus je tilt je fiets niet zomaar in een fietsrek. Bij de e-bike zit ook een bijbehorende app, waarin je alles makkelijk bij kunt houden. Er zit zelfs een speciale wheelie-modus op het apparaat. Wat dit raketje moet gaan kosten, is nog niet bekend. Reken er maar op dat je diep in de buidel moet gaan tasten.
Delen met
Ook interessant