Koenigsegg pakt snelheidsrecord weer terug

jun 21 2023, 11:00 Machines
a7cb3204ea86b158 org
Zweden zijn goed in heel veel dingen. Denk aan hun dj’s, balletjes, Ikea, Zlatan Ibrahimovic en Abba. Noorderlicht, sneeuw, Lapland, vikingen. We kunnen wel effe doorgaan. Auto’s komen niet direct in je op als je aan de Scandinaviërs denkt. Toch is één van de meest legendarische merken hartstikke Zweeds: Koenigsegg. Iedere weldenkende petrolhead is een klein beetje verliefd op het merk en nu hebben ze iets te vieren. Ze hebben het snelheidsrecord overgenomen!
Dat record hadden de Zweden al lang in handen maar onlangs werden ze van de troon gestoten door het Kroatische Rimac. Werk aan de winkel dus voor het koningsei.

Snelheidsrecord Koenigsegg

Het 0 naar 400-record was lange tijd al in handen van Koenigsegg. Hun bolide deed daar een ruime halve minuut over. 31,49 seconden voor de volledigheid. Nog maar vorige maand was daar ineens de Rimac Nevera. Als een heel snel duveltje uit een doosje blies hij alle records omver. Zijn tijd op de 0-400? 29,93 seconden! Dat is dus niet zomaar net iets sneller.
Uiteraard was dit tegen het zere been van de Zweden. Dat was hún record, verdorie! En lang kon Rimac dus ook niet genieten van zijn troon. De Koenigsegg Regera deed ’t laatst in 28,81 seconden. En ja, dat is dezelfde auto die in 2019 dat initiële record neerzette. Hoe kan ‘ie dan nu ineens zó veel sneller zijn?
a3b5c0404f25abe9 org
Foto: Koenigsegg
Daar hoefden onze Zweedse vrienden niet eens zo heel veel voor te doen. De aerodynamica en de motor lieten ze gewoon hetzelfde. Het geheime recept? Een nieuw setje banden. Ja, heus waar. Het enige dat ze aanpasten was een nieuwe set banden. Die van Michelin Pilot Sport Cup 2 R, mocht je het willen weten. Dat maakte het hele verschil. Dus als je nu je Clio uit 2003 wat wil pimpen, raden wij je aan om eens bij Michelin te gaan shoppen. Kan een hoop schelen.
Delen met
Ook interessant