Op drie locaties in ons eigen kikkerlandje is bij een ongekende vondst een verzameling van 230 klassieke auto's ontdekt. De collectie bestaat uit oldtimers die de afgelopen 40 jaar zijn vergaard door de verzamelaar Ad Palmen. Deze auto’s stonden al die tijd niets anders te doen dan stof te happen.
De auto's worden geveild door Gallery Aaldering met Classic Car Auctions en zullen naar verwachting miljoenen opbrengen.
Halverwege de jaren zestig werkte Palmen als autodealer en begon zijn eigen collectie op te bouwen. Hij begon met een gele Lancia B20 en breidde later uit tot twee pakhuizen en een kerk. De volledige collectie is nooit openbaar gemaakt, maar vanwege de dementie van Palmen stuitten zijn executeurs op zijn verborgen verzameling van 230 oldtimers. Het wordt nu beschouwd als een van de best bewaarde geheime autocollecties in Europa.
De collectie bevat enkele van de meest zeldzame voertuigen ter wereld. Zo bevat het begeerde klassiekers uit Italië, waaronder Alfa Romeo's, Maserati's en Ferrari's. Maar ook andere Europese automerken waaronder uit Duitsland, BMW, Mercedes-Benz en NSU. En dat is nog niet alles, er zijn ook nog Amerikaanse auto's als Chevrolet, Cadillac en Ford en uiteraard zijn er ook Britse merken als Jaguar, Aston Martin en Rolls-Royce te zien. Niet echt een duidelijke voorkeur te zien wat betreft het land van herkomst voor de auto’s van de collectie. Hij kocht ze gewoon naar eigen smaak. Vinden wij niet erg, kunnen we genieten van allemaal verschillende pareltjes.
Naast enkele van deze grote namen, zijn opvallende exemplaren in de collectie een Alfa Romeo 2600 SZ, een Mercedes-Benz 300S Roadster en een Lancia Aurelia Spider. "Het is onwaarschijnlijk dat iemand tijdens zijn leven ooit nog een collectie van dit kaliber en in deze staat zal zien", aldus Nico en Nick Aaldering van de gelijknamige gallery.
Alle auto's zijn momenteel in een loods in Dordrecht geplaatst en zullen 27, 28 en 29 mei open zijn voor publiek. De veiling vindt plaats in een online verkoop die begint op 19 mei en eindigt op 7 juni.