Maak kennis met de snelste elektrische auto ter wereld

redactie 22 nov 2016 Machines

Een Tesla Model S P100D is leuk hoor. Hartstikke snel ook. Maar deze Chinees die lacht ‘m keihard uit. Dit is de NIO EP9, een elektrische hypercar uit het verre oosten. Komt geen verbrandingsmotor aan te pas. Op zijn snelst levert hij 1 megawatt, wat overeenkomt met 1361 pk. Van 0 naar 200 racet ‘ie in 7,1 seconden en de topsnelheid ligt op 313 km/u.

Het knappe is dat ‘ie dat dus ook voor een langere afstand kan vasthouden. Zo heeft ‘ie een rondje gedaan op de beruchte Nürburgring en daar zette hij een tijd neer van 7:5:12. Voor de goede orde, dat is de op vier na snelste tijd die daar ooit is gereden en de snelste ooit door een elektrische auto.

Natuurlijk heeft ‘ie een enorme hoeveelheid vermogen. Maar misschien wel belangrijker is de hoeveelheid downforce. 24.000 Newton aan koppel. Wij hebben niet echt goed opgelet bij natuurkunde, dus het zegt ons niet zoveel. Wat ons meer zegt is dat die hoeveelheid twee keer zoveel is als een F1-auto.

Versteld staan over de toekomst op autogebied

Als je niet zo hard scheurt als in onderstaande video over de Nordschleife, dan kun je er naar verluidt 430 kilometer mee afleggen. Daarna zal je ‘m weer moeten opladen, wat 45 minuten kost. Als je haast hebt kun je er ook een nieuwe accu in stoppen, waarna het opladen nog maar 8 minuten kost. Wat ‘ie kost? Da’s nog niet bekend.

De bolide komt overigens uit de fabriek van NextEV, het bedrijf achter het Formule E team en dat met de EP9 z’n eerste straatlegale auto bouwt. Op deze manier wordt de toekomst best wel leuk.

Bron: autoblog.nl

Reageer op artikel:
Maak kennis met de snelste elektrische auto ter wereld
Sluiten