Lucid dropt de Gravity, de eerste elektrische SUV die op ons verlanglijstje komt

Maak kennis met de Lucid Gravity, een baanbrekende elektrische SUV die het begin van een nieuw tijdperk markeert voor het grotere segment elektrische auto’s. Deze SUV laat een unieke combinatie van eigenschappen zien zoals luxe, stijl, gebruiksgemak maar vooral een indrukwekkend bereik van meer dan 700 kilometer. De Gravity zal naar verluid een laadruimte van zo’n drie duizend liter hebben, dat is zo’n 5o0 liter meer dan de huidige favoriet binnen die klasse, de Tesla model X. 

Peter Rawlinson, CEO en CTO bij Lucid, labelt de Gravity als de nieuwste voorwaartse stap in technologie en ontwerp. Hij beschrijft het als een voertuig dat een ongekende combinatie biedt van ruimte, wendbaarheid, bereik en prestaties, naadloos geïntegreerd in één bijzonder voertuig. Dat moeten we nog maar eens zien.

Lucid

Lucid’s onderzoek naar elektrische voertuigtechnologie en ontwerp resulteren in een ruim interieur dat plaats biedt voor zeven volwassenen en hun bagage. Dat is precies wat we zoeken als we het over een grote elektrische SUV hebben. Ook mis je gebruikelijke nadelen van zo’n grote bak, en de slechte bestuurbaarheid die vaak geassocieerd worden met traditionele full-size SUV’s met drie zitrijen. De Lucid Gravity zal eind 2024 op de markt komen in de Verenigde Staten, met een startprijs onder de $80.000, vergelijkbaar met de Lucid Air. Prijzen en beschikbaarheid in Europa zullen later worden aangekondigd. Lucid Group, Inc. oftewel, de winnaar van de 2023 ‘World Luxury Car Award’, onthult met trots de Gravity SUV tijdens de Los Angeles Auto Show die zich gister afspeelde. Deze luxe elektrische SUV bouwt verder op de innovaties van de extreem populaire ‘Air’ sedan, en dat belooft wat.

Technologische rups

Met een door Lucid ontwikkelt speciaal aandrijfsysteem en 900 Volt aan elektrische power kan lucid samen met het Zero Gravity verings-systeem, alle vormen en maten qua terrein aan. De Gravity luistert nauw naar Lucid’s oorspronkelijke missie, meer bereiken met minder. Met een kleiner, lichter en duurzamer batterijpakket heb je toch een bereik waar je u tegen zegt.

De Gravity SUV biedt ook een geavanceerde gebruikersinterface, genaamd ‘Clearview Cockpit’, bestaat uit een 34-inch gebogen OLED-display. Maar het blijft niet alleen bij gadgets. De SUV combineert stijl met prestaties, dat betekent dat deze 7 persoons-SUV van 0-100 km/u in ongeveer 3,6 seconden doet. Krankzinnig. Het exterieurontwerp is gericht op het maximaliseren van ruimte, aerodynamische efficiëntie en praktisch vermogen, dat begint natuurlijk met een aerodynamische buitenkant. Met een weerstandscoëfficiënt van 0.24. heeft de Gravity minimale last van tegenwind en schiet die even snel uit de startblokken als de gemiddelde Porsche 911.

De Lucid Gravity zal eind 2024 op de markt komen in de Verenigde Staten, met een startprijs onder de $80.000, vergelijkbaar met de Lucid Air. Prijzen en beschikbaarheid in Europa zullen later worden. Meer info vind je op de site van Lucid.

Reageer op artikel:
Lucid dropt de Gravity, de eerste elektrische SUV die op ons verlanglijstje komt
Sluiten