The Looney Tunes van Warner Bros komen terug in 2019 en hoe

Redactie 13 jun 2018 Entertainment

Het is gek om te bedenken dat tijdloze personages zoals Bugs Bunny of Tweety hun tijd in pop culture gehad hebben. Na de eeuwwisseling ging het hard achteruit met de populariteit van de Looney tunes. Toch schijnt Warner Bros daar anders over te denken. We kunnen het vrolijke gezelschap van cartoons weer terugverwachten in 2019, meer dan 20 jaar nadat we ze voor het laatst zagen.

Warner Bros heeft beloofd dat 1000 minuten aan korte content van de cartoons eraan zitten te komen. Het zal om korte cartoons gaan variërend van 1 tot zes minuten in lengte.

Warner Bros President over Looney Tunes

“The Looney Tunes zijn een van de meest geliefde groepen van geanimeerde karakters in de wereld” zegt Sam Register, President Warner Bros Animation in een statement. “Looney Tunes Cartoons plaatst deze personages in de beste handen van de beste artiesten in de business. Zij zullen geanimeerde korte cartoons maken die velen zullen herinneren aan de tijden dat ze voor het eerst verliefd werden op cartoons zoals Bugs Bunny, Daffy Duck en de rest”.

Oorspronkelijke Looney Tunes

De oorspronkelijke Looney Tunes-serie liep van 1930 tot 1969 en zat daarmee in de ‘Golden Age’ van de Amerikaanse animatieseries. Toen konden we de animaties nog alleen in de bioscoop bewonderen. Alhoewel de serie toen liep is iedereen bekend met de personages.

Laatste keer

De laatste keer dat we ze op het witte doek zagen was in 1996 met Space Jam! We zagen toen de Looney Tunes samen met Michael Jordan in een half gespeeld, half getekende basketbal film.

In 2019 kunnen we de nieuwe cartoons verwachten.

Foto: Flickr.com

Reageer op artikel:
The Looney Tunes van Warner Bros komen terug in 2019 en hoe
Sluiten