Er komt een Netflix docu-serie over basketballegende Michael Jordan

Redactie 16 mei 2018 Entertainment

Een van de ultieme legendes in de basketbalwereld krijgt een eigen docu-serie: Michael Jordan. Netflix is bezig geweest met een 10-uur durende serie en die gaat in 2019 in premiere. Wij hebben in ieder geval al de trailer op de kop weten tikken.

Zo’n serie over basketballegende Michael Jordan is niet niks. Er bestaan nogal wat theorieën over de man. Hij kondigde midden in zijn loopbaan een pauze aan. Hij zou honkbal zijn gaan spelen omdat het de grootste droom was van zijn vader. Veel bronnen speculeren dat MJ was geschorst vanwege overmatig gokken. Dat honkbal gebeuren zou dus een doofpot zijn. We hopen nu meer duidelijkheid te krijgen in The Last Dance.

IT’S HAPPENING. #MichaelJordan #TheLastDance

A post shared by 30 For 30 (@30for30) on

Populariteit NBA

In de serie zien we dus onder meer de geschiedenis van de oud-basketballer. De successen in de jaren ’90 zullen terug komen, het succes van de Chicago Bulls en de immens grote snelle populariteit van de NBA. Regisseur Jason Hehir zegt dat ze een soort Andre the Gaint-achtige serie gaan maken (recente docu over een worstelicoon). Het enige verschil is dat Michael Jordan nog wel leeft. Hij zal zelf ook meerdere malen als zichzelf voorbij komen in de serie.

First Team: Juventus

We gaan het allemaal zien in 2019. Netflix is hard aan het werk met sportdocu-series. Zo kwam er dit jaar de serie over het professionele voetbalteam Juventus uit. Die was in ieder geval ijzersterk. Hoge verwachtingen voor The Last Dance dus.

Reageer op artikel:
Er komt een Netflix docu-serie over basketballegende Michael Jordan
Sluiten