Lazareth Wazuma is een ontzagwekkend scheurijzer

Redactie 10 apr 2017 Machines

De Lazareth Wazuma V8F Matte Edition heeft ten eerste een moeilijk te onthouden naam. Ten tweede ziet het voertuig er niet alledaags uit, zeg maar gerust raar, en dan tot slot: je kan er gelukkig wel weer gruwelijk hard mee rijden.

Het apparaat is een combinatie tussen een motor, een quad, een kart en een auto en ziet er daardoor op de voorhand al niet uit. Het combineert wel een Ferrari-motor en een BMW M3-transmissie in een matzwart frame. Daar worden we vrolijk van want dat betekent bruut motorgeweld en rokende banden.

De Wazuma is gebouwd door Dominic Lazareth, een Franse tuner die bekend staat om het samen laten smelten van genres en designs en ook deze keer slaat de maniak weer toe.

Er ligt een brullende 3.0 liter V8-motor met twee Yamaha R1 injectoren voor een extra boost onder de motorkap, voor zover we het die heeft. Leg dit ontzagwekkende motorgeweld in een apparaat met een totaalgewicht van vijfhonderd kilogrammetjes en tel daar bij op dat de voorbanden zich recht onder het stuur bevinden. Wat blijft er dan over? Dat lijkt ons duidelijk: een nietsontziend scheurijzer voor mannen met een steengoede levensverzekering.

Manners

Reageer op artikel:
Lazareth Wazuma is een ontzagwekkend scheurijzer
Sluiten