Lamborghini gooit extreme level weer wat omhoog met sensationele Centenario

redactie 2 mrt 2016 Machines

Het is feest in autoland, want de fameuze beurs van Genève is volle gang. Het regent nieuwe bolides en met name superbolides. Zo zag je al de Bugatti Chiron voorbij komen en ook de DB11 van Aston Martin heeft voor het eerst z’n oogjes geopend. De stieren van Lamborghini kunnen uiteraard niet achterblijven en verblijden de wereld met een nieuwe, zwaar gelimiteerde Centenario.

De nieuwe bull komt er ter ere van oprichter Ferruccio Lamborghini, die 100 jaar geleden werd geboren. In totaal worden er 40 exemplaren gebouwd. 20 met en 20 zonder dak boven je kop. Die zijn overigens allemaal al over de toonbank gevlogen. En dat voor het lieve sommetje van 1,75 miljoen euro per stuk.

Qua looks is de Centenario een beetje een mix van de nog exclusievere Veneno en de welbekende Aventador. Onder de kap is voor dezelfde krachtbron als uit de Aventador gekozen, maar die is nog wel even aangepakt. 6,5 liter V12 die een upgrade heeft gekregen naar 770 pk. Daarmee scheur je in 2,8 seconden naar de 100 en een topsnelheid van boven de 350 km/u. Maak kennis met de krachtigste Lamborghini ooit.


De onvermijdelijke, superdikke promovideo

 

Reageer op artikel:
Lamborghini gooit extreme level weer wat omhoog met sensationele Centenario
Sluiten