Hyundai zet grote stap in de ontwikkelen van deze futuristische robotauto

redactie 4 Dec 2020 Machines

Is dit ‘m dan? De wagen van de toekomst? Als je het aan de ontwikkelaars van Hyundai vraagt wel. Tijdens de laatste Consumer Electronics Show liet Hyuandai namelijk deze vierbenige wagen zien onder de naam ‘Project Elevate’. Wat vinden jullie er van?

Het idee van een voertuig dat in staat is om gewoon met zijn wielen over wegen te rijden en daarnaast ook nog eens ruige terreinen te kunnen beklimmen, is natuurlijk fascinerend. Maar dat dit idee ook nog eens realistisch zou kunnen zijn in de nabije toekomst, hadden niet veel mensen voor mogelijk gehouden. Maar het Zuid-Koreaanse automerk is druk bezig met een hightech prototype.

Hyundai Project Elevate

Project Elevate, zoals het spannende idee heet, kan binnenkort een grote stap richting realiteit zetten. Bloomberg meldt namelijk dat Hyundai in gesprek is om Boston Dynamics Inc., het voorheen door Google beheerde bedrijf achter ‘Spot, the robotica dog’, te kopen van SoftBank Groep Corp.

Het zou gaan om een deal van 1 miljard dollard, maar de deal zit nog niet in de afrondende fase. Hyundai zei dat het voortdurend verschillende investerings- en samenwerkingsmogelijkheden onderzoekt. Boston Dynamics zegt daarop: “We willen partners blijven prikkelen die geïnteresseerd zijn in het onderzoeken van een diepere commerciële relatie met ons bedrijf.” Hopelijk kunnen ze tot een deal komen en wordt het Project Elevate een succes.

Autosite Car and Driver was een van de eersten die opmerkte dat Hyundai geïnteresseerd zou kunnen zijn in het toevoegen van de robotbenen van Spot aan de Elevate-auto. In feite deed een demo-robot die Hyundai in 2019 liet zien enkele van dezelfde dingen die Spot kan, zij het in een veel langzamer tempo.

Als Hyundai het Project Elevate nog steeds serieus neemt, zou de overname van Boston Dynamics en zijn technologie het project enorm kunnen versnellen. Boston Dynamics zou op zijn beurt winst kunnen maken van een grote autospeler die jaarlijks honderden miljarden aan inkomsten genereert.

Reageer op artikel:
Hyundai zet grote stap in de ontwikkelen van deze futuristische robotauto
Sluiten