In de game Hell Let Loose komt WOII bijna echt tot leven

Redactie 24 jan 2018 Entertainment

De Tweede Wereldoorlog is een van de meest heftigste, interessantste en dodelijkste periodes van onze aardkloot. Honderden games zijn gemaakt over deze immense strijd. Hell Let Loose is zo’n game waarbij je de echte ervaring van een soldaat in de Tweede Wereldoorlog krijgt.

Veel WOII games zijn run-and-gun en je kunt makkelijk iedereen alleen neer paaien; je hebt je team vaak niet eens nodig. De makers van Hell Let Loose, Black Matter, hebben met veteranen gesproken en zij hebben nogal kritiek op de tegenwoordige Call of Duty’s en Battlefields. Deze bazen overleefden de oorlog door middel van teamwork en niet door helemaal alleen Omaha Beach over te steken. De makers van de game hebben ontelbare mogelijkheden gedropt waarmee je als team je tegenstander kunt slopen.

Hell Let Loose
Foto: Hell Let Loose

Door middel van een Kickstartproject proberen de mannen van Black Matter hun pareltje om te zetten naar een succes. Je kunt verschillende bedragen ‘sponsoren’ om een big smile op de founding fathers van Hell Let Lose te fiksen. Bedragen verschillend van 5 tot 1100 euro zijn te overhandigen. Natuurlijk krijg je bij een hoger bedrag ook veel meer respect naar je gezicht gesmeten. Zo kun je casual early acces tot de game verkrijgen, maar ook (voor een hoger bedrag) je eigen dikke naam in de aftiteling zien voorbijkomen.

Hell Let Loose
Foto: Hell Let Loose

Zoals we al eerder zeiden, het is geen Call of Duty-achtige game. Maps van 4 vierkante kilometer zijn te overbruggen met je team. Natuurlijk zorgen de makers dat je geen blaren krijgt onder je getrainde eeltvoeten. Er zijn verschillende gruwelijke voertuigen te besturen om bij je bestemming te komen. Neem bijvoorbeeld de heavy tank of gewoon een transportwagen. Ook de unlocks tot nieuwe wapens en perks zijn weggelaten. Je kunt zelfs niet eens zien hoeveel naties je hebt neergemaaid. Allemaal om het teambuildgevoel te versterken.

Om even bij het onderwerp ‘team’ te blijven, iedereen heeft ook zijn eigen plaats in de brigade. De een is medic, de ander is engineer en weer een ander gaat op pad als scout en probeert informatie los te peuteren bij je rivaal. Dat maakt Hell Let Loose een ontzettend uitgebreid spel. In een map kunnen zelfs maximaal 100 gamers meedoen.

Hell Let Loose
Foto: Hell Let Loose

Dus ben jij toe aan een oorlogsgame waarbij de echte oorlogservaring op nummer 1 staat, dan ben je op het goede adres. Alle maps zijn zo geloofwaardig mogelijk gemaakt. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de wegen die precies nagebouwd zijn door middel van satellieten. Stel je voor: GoogleMaps omgetoverd tot een shooter. Halleluja!

Hell Let Loose
Foto: Hell Let Loose

Reageer op artikel:
In de game Hell Let Loose komt WOII bijna echt tot leven
Sluiten