Nieuwe beelden van de prachtige elektrische Harley-Davidson genaamd de LiveWire

redactie 9 nov 2018 Machines

Hoewel vastgeroeste Harley-Davidson-fans zullen gruwelen van een elektrische tweewieler van het motormerk, zullen ze er toch aan moeten geloven. De motorfabrikant is namelijk al een tijdje bezig met de LiveWire. Wat je ook vindt van het feit dat ‘ie door een elektromotor zal worden aangedreven, lelijk kun je ‘m niet noemen.

LiveWire met levenloos geluid

Ja ja, voordat we een stel betweters wakker maken, we weten dat ook de schoonheid van de nieuwe motor een kwestie van smaak is, maar dit ding ziet er toch gewoon gruwelijk uit? We geven toe dat het geluid van de LiveWire een stuk minder gruwelijk zal zijn dan je normaal gesproken van Harley gewend zijn. Om je oren ook het gevoel te geven dat je op een levendige tweewieler rijdt, zorgt de motorfiets ervoor dat het zoemende geluid hoger en harder wordt wanneer je de gashendel verder opentrekt. Maar ja, dat is toch wat anders dan een brullende motor.

View this post on Instagram

Plug into a new kind of thrill. ⚡ The 2020 #HarleyDavidson #LiveWire, hit the 🔗 in our profile for more info. #FreedomMachine

A post shared by Harley-Davidson (@harleydavidson) on

Instant koppel

Maar als ‘m dan een keer op z’n staart trapt, zal je merken dat ‘ie door de enorme hoeveelheid instant koppel als een raket vooruit schiet. Dat vertelden de heren van Harley bij het Europese debuut van de nieuwe motor op EICMA, de enorme motorshow in Milaan waar eerder ook een nieuwe Ducati Panigale V4R, BMW S1000 RR, KTM en Husqvarna onthuld werden. Over de prijs van de LiveWire zal begin 2019 meer bekend worden. In datzelfde jaar zal ‘ie ook te bestellen zijn.

Reageer op artikel:
Nieuwe beelden van de prachtige elektrische Harley-Davidson genaamd de LiveWire
Sluiten