De nieuwe motoren van KTM en Husqvarna maken motorshow EICMA compleet

redactie 8 nov 2018 Machines

Alsof de retesnelle Ducati Panigale V4R en de prachtige nieuwe BMW S1000 RR die op EICMA nog niet genoeg waren, komen nu ook KTM en Husqvarna ons nog verblijden met een paar nieuwe tweewielers. Vooral de nieuwe 790 Adventure R van KTM en de bijzonder ogende Svartpilen 701 van Husqvarna hebben de aandacht naar zich toe getrokken tijdens de Italiaanse motorshow.

KTM 790 Adventure R

husqvarna KTM motor motoren EICMA
Foto: KTM

KTM is met een nieuwe, lichtvoetige alleskunner op het toneel van EICMA verschenen. De 790 Adventure R is een dikke offroadbike die wordt aangedreven door een dikke 799cc tweecilinder. Het lekkere aan deze motor is de pk-gewichtsverhouding, hij weegt namelijk maar 189 kilootjes schoon aan de haak, maar heeft wel 95 paardjes die hem voortstuwen. Doordat je al veel koppel laag in de toeren hebt, is dit een geweldige compagnon om een beetje door de ongerepte natuur te jagen. Al moet je voor die natuur natuurlijk niet in Nederland zijn. Beter reis je naar Noorwegen of zo. De 20-liter tank geeft je een actieradius van dik 450 kilometer, dus onderweg naar Scandinavië hoef je gelukkig niet heel vaak aan de pomp te staan.

Husqvarna Svartpilen 701

husqvarna KTM motor motoren EICMA
Foto: Husqvarna

Blijf je toch liever op het Nederlandse asfalt, dan is de gloednieuwe Husqvarna Svartpilen 701 misschien wat voor je. De ietwat vreemd ogende tweewieler wordt aangedreven door een 690cc eencilinder. Dit bonkende blok levert 75 pk en zorgt voor 72Nm aan koppel. Begrijp ons trouwens niet verkeerd, het design van deze nieuwe Husqvarna heeft zeker onze goedkeuring. Lekker modern. We zouden dan ook zeker een keer uit willen laten. Geldt trouwens ook voor de KTM.

Reageer op artikel:
De nieuwe motoren van KTM en Husqvarna maken motorshow EICMA compleet
Sluiten