Google werkt met Sega aan hun nieuwe gameconsole?

redactie 11 mrt 2019 Entertainment

Het lijkt erop dat Google graag wil meespelen in de gamewereld, want er zijn plannen voor een eigen gameconsole. Nu is dit in principe geen nieuwe informatie, maar het gerucht doet de ronde dat de zoektermgigant gaat samenwerken met Sega. Je weet wel, Sonic, Yakuza enzo. Of dit een slimme zet is, kun je op verschillende manieren afwegen. We vertellen je hoe wij hierover denken.

Vorig jaar had Google een patent aangevraagd voor de controller van de nog uit te komen spelcomputer. De afbeelding hieronder is een schets op basis van de gedetailleerde informatie dat in het patent staat. Daarbij lijkt het er op dat Google een serieuze concurrent wil worden van de huidige marktleiders PlayStation, Xbox en Nintendo. Ubisoft, de makers/uitgever van grote titels als Assassins Creed, Watch Dogs en de Tom Clancy games, is naar verluidt al bezig met een exclusieve titel voor Google. Nu is er ook doorgelekt dat Sega een samenwerkingspartner zal worden. Dit kan misschien wel beter uitpakken dan je zou denken.

Google patent controller

Sega is O.G. speler

Het is bijna niet voor te stellen dat het bedrijf achter Sonic The Hedgehog, al sinds de jaren zestig een begrip is in de game-industrie. In die tijd was Sega bekend als importeur van spelletjes, dat met muntjes gespeeld werd. Ze groeiden uit tot een waar fenomeen op de gaming-markt als de grote concurrent van Nintendo, dus vergelijkbaar wat Xbox en PlayStation tegenwoordig van elkaar zijn. Het bedrijf heeft ervaring in zowel games maken als de productie van consoles. Denk aan de Master System uit ’86, Megadrive ‘88, Saturn ’94 en hun laatste console, de Dreamcast uit 2000. Met dit gegeven is het logisch dat Google een geschikte samenwerkingspartner zoekt.

Mede door Sega is Xbox een succes

Het is niet de eerste keer dat Sega’s hulp wordt ingeschakeld door een groot bedrijf als Google. Tijdens het oprichten van de eerste console van Microsoft, de Xbox, was de PC-gigant gefascineerd van de capaciteit dat de Dreamcast in 2001 meebracht. Er is verder niet veel bekend over de specs en release van de Google game-console. Maar we verwachten eind maart tijdens Game Development Conference (GDC) meer informatie te krijgen. Met de samenwerking van Ubisoft en medeoprichters van de O.G. Xbox, lijkt de inschakeling van Sega een slimme tactiek van Google. We weten hoe groot de Xbox brand inmiddels geworden is. Meer concurrentie in de industrie, betekend dat iedere speler zijn best moet doen. Ahum.. ‘Okay Google’, Challenge Excepted.

Reageer op artikel:
Google werkt met Sega aan hun nieuwe gameconsole?
Sluiten