Dit zijn de 10 vetste games waar we het meest naar uitkijken in 2019

redactie 17 Feb 2019 Entertainment

Het jaar is nog maar net onderweg en we moeten nu al bijkomen van de toptitels van januari. Zo kwam vorige maand alleen al de bloedstollende Resident Evil 2 Remake, de vliegensvlugge Ace Combat 7, Crackdown 3 en niet te vergeten, het lang verwachte Kingdom Hearts 3. Maar het wil maar niet op met de toppers en ook de aankomende maanden komen de vetste games jou kant op. Wij hebben alvast een top 10 gemaakt van tofste games die je absoluut niet mag missen dit jaar.

1. Far Cry New Dawn

Far Cry New Dawn speelt zich 17 jaar na de gebeurtenissen van Far Cry 5 af. De wereld heeft nogal letterlijk een nucleaire klap gehad. In dit deel speel je als een jonge dame dat met haar tweelingzus de zogeheten ‘’New World’’ rond gaat en plunderen wat ze plunderen kunnen. Denk aan Mad Max style plunderen. Dan weet je genoeg.

Platform: PS4, PC en Xbox One
Releasedatum: 15. februari

2. Jump Force

De grote verrassing van Bandai Namco waarbij bekende figuren uit de Shonan Jump karakters, denk aan bekende Anime figuren als Luffy van One Piece, Goku van Dragon Ball Z en Naruto in een episch gevecht gepropt worden in een overdreven mooie omgeving. Op papier zou dit absoluut niet moeten passen. Het tegendeel heeft zich al bewezen in de Beta en fans kunnen niet wachten om dit te ervaren.

Platform: PS4 en Xbox One
Releasedatum: 15. februari

3. Metro Exodus

Metro Exodus is de conclusie van de reeks waarbij je in dit deel voor het eerst een open wereld ervaring krijgt. In deze spannende shooter ga je terug naar de post-apocalyptische kant van Moskou waarin je goed moet opletten op zowel je schaarse hoeveelheid kogels en wapens, maar des te meer voor je omgeving, vijanden, monsters en wilde dieren dat op de loer liggen.

Platform: PS4, PC en Xbox One
Releasedatum: 15. februari

4. Anthem

Het antwoord van Bioware na de toch wat teleurstellende Mass Effect Andromeda. In deze game ga je in een mechanisch pak door de werelden heen JetPacken, in de gameplay is het veel toffer dan op papier, geloof ons maar. Je hebt verschillende vormen van Combat en vuurwapens tot je beschikking. Daarbij ziet de game er super mooi uit. Laat dit nu asjeblieft een succes zijn, zo niet dan kunnen we altijd nog hopen op een Mass Effect Trilogy HD Remaster. Toch EA?

Platform: PS4, PC en Xbox One
Releasedatum: 22. februari

5.Devil May Cry 5

Capcom is weer terug met een van de meest brute Hack and Slash games aller tijden. Dit is het eerste directe vervolg sinds deel 4 in 2008. Aan de trailer te zien is de game waar menig fan op gewacht heeft eindelijk hier. Inhakken en schieten op demonen in misschien wel een van de mooiste games van het jaar. Oh en Danté is BACK.

Platform: PS4, PC en Xbox One
Releasedatum: 8. maart

6. The Division 2

The Division 2 neemt ons dit keer naar Washington dat zich zeven maanden na de gebeurtenissen in New York afspelen van het vorige deel. Corruptie en terreuraanvallen zijn de problemen dat je op je pad vindt in dit deel. De game is third-person online combat open world,en je kunt in tegenstelling tot TD1 ook kiezen om alleen de strijd aan te gaan. Uiteraard is het handiger en leuker om dit met andere spelers te doen.

Platform: PS4, PC en Xbox One
Releasedatum: 15. maart

7. Sekiro: Shadows Die Twice

Toen de game voor het eerst in een teaser aangekondigd werd dachten mensen, Yes, eindelijk een nieuwe Dark Souls. Dat mocht niet baten, althans, het is nog niet helemaal duidelijk of Sekiro in het zelfde schuitje valt. Afgezien van het feit dat dit van dezelfde makers is, kan het zomaar zijn dat de 2 werelden elkaar ontmoeten. Je speelt als soort Samurai in deze game, en het speelt ongeveer het zelfde als Dark Souls. Je bent gewaarschuwd.

Platform: PS4, PC en Xbox One
Releasedatum: 22. maart

8. Mortal Kombat 11

Alsof dit nog een introductie nodig heeft. In MK11 kun je gewoon weer de Fatality, Flawless Victory en hopelijk de Woopsiee verwachten. De trailer liet niet veel aan de fantasie over. Hoe het nu precies zit met de Unlockables voor speciale Fatality’s is nog niet helemaal duidelijk, maar de vorige 2 waren ook zeer bloederig en gewelddadig. Daar doen we het mee.

Platform: Nintendo Switch, PS4, PC en Xbox One
Releasedatum: 23. april

9 Days Gone

Sony’s zombie-apocalypse exclusive zet zich in TheLastOfUs stijl van 3rd person avontuur en survival neer. Veel fans hebben lang op deze game gewacht. De makers gaven meerdere malen aan dat ze de game alleen uit willen brengen als ze tevreden genoeg zijn. Dus zet je schrap voor een game met een goed vertelt verhaal en hordes aan zombies die jou kant op razen.
Platform: PS4
Releasedatum: 26 april

10. Shenmue 3

Hij gaat dan echt komen hoor. Het heeft dan bijna 20 jaar geduurd voordat we een vervolg krijgen, maar Shenmue 3 is dan eindelijk een feit. Deze game heeft historisch veel betekend voor de gaming industrie en was een van de eerste open-world adventure games met deze vorm van graphics. Bovendien was het in 2000 de duurste game aller tijden. Het quick time event was gerevolutioneerd door de oorspronkelijke ontwikkelaar van de Virtua Fighter series Yu Suzuki. Na de E3 2015 aankondiging op Kickstarter heeft de game in een recordtijd 6,3 miljoen dollar opgehaald door de steun van de Shenmue comunity. Of er een vervolg zal komen is nog onduidelijk. Wel een grote chapeau voor de bikkels die dit ruim 18 jaar volgehouden hebben.
Platform: PS4 en PC
Releasedatum:
27 augustus

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 vetste games waar we het meest naar uitkijken in 2019
Sluiten