Vlaamse Vlammen: Ex On The Beach-ster Jamecia Baker

sep 24 2020, 12:51 Girls
jamecia baker fhm07
In Vlaamse Vlammen maken we kennis met de mooiste vrouwen van België. Of nou ja van België, eigenlijk van Vlaanderen om precies te zijn. Fotograaf Jimmy James op pad met gegaan met Jamecia Baker, die je wellicht kent van Ex On The Beach.
Hee Jamecia! Hoe was de shoot met Jimmy?
Buiten het feit dat onze shoot tijdens de laatste hittegolf plaatsvond, was het een heel aangename shoot. Jimmy brengt echt die good vibes wat ik heel fijn vind tijdens het shooten, het moet niet altijd te serieus zijn. Het is leuk als er wat gelachen kan worden en dat was zeker het geval met Jimmy.

Hoe was het avontuur om mee te doen aan Ex On The Beach ? Wat vond je de mooiste ervaring? Wat heeft het je allemaal gebracht?
Het was een bijzondere en onvergetelijke ervaring. Zoiets maak je natuurlijk niet veel mee in je leven. Ik heb zelfs de kans gekregen om twee keer mee te mogen doen. Daar ben ik dankbaar voor, want ondanks alle drama heb ik daar veel mooie momenten beleefd. Als je meedoet aan dit soort programma's krijg je heel wat negativiteit over je heen, zeker op social media. Maar alle steun en lieve berichten die ik heb gekregen van zoveel mensen was echt super. Achteraf heb ik de kans gekregen om heel wat leuke sponsordeals aan te gaan, zoals mijnbilvergroting. Daarnaast heb ook mijn sociale netwerk kunnen uitbreiden en heb ik heel wat interessante mensen leren kennen waarmee ik nu leuke projecten mee kan aangaan.
Zijn er ook dingen die je zijn tegengevallen?
Ik had mijn deelname de eerste keer echt onderschat. Het was mentaal en fysiek veel zwaarder dan ik had verwacht. Er zijn zeker momenten geweest waar ik dacht 'Wow wtf doe ik hier eigenlijk'. Verder heb ik heel wat emotionele momenten meegemaakt, maar dat was meestal off camera. Maar als ik terugkijk heb ik geen seconde spijt van mijn deelname aan EOTB. Ik zou het zo weer doen.
Je hebt ook Jamaicaans bloed. Wat heb je met dat land?
Mijn roots liggen in Jamaica. Mijn papa is afkomstig uit Jamaica, dus ik heb ook nog familie die daar woont. Mijn mama is een Belgische en ik zelf ben ook geboren en opgegroeid in België.
Waarom zou jij mensen aanraden om naar Jamaica te gaan?
Naast zon, zee en parelwitte stranden heeft Jamaica ook de lekkerste keuken en de beste rum in de hele Caribean. Het is een klein maar prachtig eiland met heel veel leuke hotspots , muziek, dans, natuur, cultuur en geschiedenis. Voor ieder wat wils eigenlijk. En dat allemaal in een ongedwongen sfeer.
jamecia baker fhm05
Foto: Jimmy James
Je bent heel open over plastische chirurgie. Waarom spreekt je dat zo aan?
Mijn eerste ingreep aan mijn borsten heb ik laten doen op mijn 27e nadat ik 10 kilo was afgevallen in een heel korte tijd, door middel van de zware medicatie die ik toen nam voor mijn ongeneselijke ziekte Multiple Sclerose (MS). Ik had een natuurlijke D-cup waar ik ook heel trots op was, maar die was door mijn gewichtsverlies naar een A-cup gegaan. Ik heb er dan voor gekozen om mijn borsten te corrigeren en te vergroten. Plastische chirurgie heeft mij toen geholpen om terug te gaan naar de persoon die ik was voor mijn diagnose, en dat gevoel is hetgene wat mij persoonlijk het meest aanspreekt. Ik ben er ook heel open over omdat ik niet weet waarom ik zou moeten ‘liegen’ over mijn bewerkte uiterlijk. Ik ben er trots op en superblij mee!
Waarom heb je een bilvergroting laten doen?
Ik was nooit de vrouw met de grootste billen (nog steeds niet trouwens), maar is wel iets wat ik altijd graag wilde: grotere billen gewoon omdat ik dat heel mooi en vrouwelijk vind. En ik deed daar ook echt m'n best voor met training. Door mijn gezondheid kan ik niet echt een vast schema aanhouden tijdens het sporten: soms gaat het goed en soms heb ik periodes waar ik me minder voel en dan ook niet sport. Dus het was heel moeilijk voor mij om mijn billen te onderhouden en heb ik uiteindelijk voor een bilvergroting gekozen. En zo is het probleem opgelost. Kan ik me nu lekker slecht voelen en niets doen zonder me nog zorgen te maken over mijn billen want die zijn er, en blijven ook.
Hoe is zo’n ingreep eigenlijk?
De twee ingrepen die ik heb gedaan zijn niet van de minste, vooral de bilvergroting was toch wel een zware. Het moeilijkste eraan was het feit dat ik drie weken niet kon/mocht zitten. Dat klinkt simpel, maar dat is echt niet te onderschatten hoor. Gelukkig ben ik iemand die heel goed kan omgaan met pijn en snel herstel na mijn operaties, dus het was niet pijnlijk voor mij. Beide ingrepen zijn heel goed verlopen en ik ben heel tevreden met de resultaten.
Welke bekende vrouw is een voorbeeld voor je?
Er zijn heel wat vrouwen waar ik naar opkijk en zie als een voorbeeld. Allemaal heel verschillend en elk voor hun eigen talenten. Vooral omdat ze allemaal in hun vrouwelijke kracht staan en niets hen tegenhoud. Dat inspireert mij enorm. Mijn top-5 in willekeurige volgorde: Lana Del Rey, Nicki Minaj, RuPaul, Kim Kardashian en Barbie.
Waar droom je nog allemaal van in het leven?
Mijn grootste droom is dat er een behandeling of medicatie wordt ontwikkeld die mijn ziekte Multiple Sclerose kan genezen. En ik terug gezond kan zijn, en met volle kracht en energie de dingen kan doen die ik graag doe met de mensen die ik graag zie. De rest is bijzaak.
Meer van Jamecia Baker ? Volg haar op Instagram! Pak dan ook gelijk fotograaf Jimmy James mee.

Vluggertje met Jamecia Baker

Reis:Dubai Stad: Cannes
Land:Jamaica Lichaamsonderdeel: Benen
Film:Life of Pi Serie: Game of Thrones
Auto:Mercedes Artiest: Nicki Minaj

Credits

Model:Jamecia Baker – Volg haar op Instagram Fotograaf: Jimmy James – Volg hem op Instagram

Meer Vlaamse Vlammen

Wil je meer Vlaamse Vlammen zien? Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Delen met
Ook interessant