Het laatste fluitsignaal klinkt voor Gerard Piqué

Het is misschien wel één van de beste verdedigers die de voetbalwereld ooit heeft gekend. We hebben het natuurlijk over Gerard Piqué. Hij kondigde gisteren zijn afscheid aan en kan zich opmaken voor zijn welverdiende pensioen.

In een schitterende video op Instagram deelde de Spaanse routinier het nieuws aan de wereld. Het bericht kwam als een meteorietinslag binnen. El Presidente stopt ermee. Hij zet een punt achter zijn imposante voetbalcarrière.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gerard Piqué (@3gerardpique)

Gerard Piqué

De clubicoon van FC Barcelona heeft een carrière om bij weg te smullen. Hij doorliep de jeugdopleidingen van Barça en Manchester United. In 2005 maakte hij zijn debuut voor The Red Devils. Daar speelde hij drie jaar en werd een jaartje verhuurt aan Real Zaragoza. Niet veel later keerde hij terug naar zijn geboortestad Barcelona en zette 615 wedstrijden op zijn naam.

Prijzenkast

De vedette behaalde alles wat er behalen viel. In Manchester veroverde hij de Champions League en Premier League. In Spanje won hij drie keer de Champions League, Super Cup en Club World Cup. Voeg daarbij nog acht keer de landstitel toe en zeven keer de Copa del Rey.

En oh ja, voordat we het vergeten met Spanje werd hij ook nog eens Europees en wereldkampioen. We zeiden toch dat Piqué alles had gewonnen wat er te behalen viel. Geen woord aan gelogen.

De verdediger wil nog een keer zijn klasse tonen. Morgen speelt Barcelona thuis tegen Almería, hopelijk in een uitverkocht Camp Nou. Dat zou deze legend wel verdienen. Piqué, Gracias! Check hieronder een prachtige compilatie van de verdediger.

 

Reageer op artikel:
Het laatste fluitsignaal klinkt voor Gerard Piqué
Sluiten