De ene na de andere crisis wordt op ons bordje gelegd, maar met deze crisis is dat net even een ander verhaal. Door een tekort aan personeel ontstaat er namelijk ook een frikandellentekort. Misschien wel even geen bruine rakker op ons bord dus. Janken!
Toeval bestaat niet, toch? Al enkele tijd proberen media ons door de strot te drukken dat we moeten stoppen met vlees eten. En nu is er ineens een tekort aan het stuk vlees dat volgens velen puur afval en vergif is. Opmerkelijk.
Klinkt misschien allemaal als een geintje, maar voor horecagelegenheden is het een serieus probleem. De frikandel behoort, samen met friet en de kroket, tot de top drie van meest bestelde snacks. Cafetariahouders kregen al eerder het bericht dat ze nog maar maximaal tien dozen mochten bestellen bij hun horecagroothandel. En dat terwijl frikandellen het verdienmodel van de cafetaria zijn. Eind augustus bereikte het probleem z’n eerste dieptepunt. Geen enkele frikandel was nog leverbaar. Niks, nada, noppes. Dus voorlopig ook geen frikandellen quiche maken.
De ene frikandel is ook de ander niet, hè. Het gaat hier wel om de lekkerste frikandellenproducent die er is: van Lieshout-frikandellen. Het tekort is nu tijdelijk verholpen door het inzetten van een noodoplossing: een samenwerking met een andere snackproducent die nog wel genoeg frikadelletjes heeft. Maar die zijn, volgens ervaren frikandellen-eters, lang niet zo lekker.
Misschien moeten we dan tijdens de vrijmibo maar eens een gefrituurde krekel of meelworm proberen in plaats van een schaaltje bruin fruit. Als dat geen smullen wordt! Wij proberen vanavond nog even snel een frikandel speciaal salade te scoren .