Nieuw receptje voor de vrijmibo: frikandel quiche uit de airfryer

Elke vrijmibo het standaard bittergarnituurtje komt nu toch wel echt onze strot uit. Soms hebben we gewoon zin in iets nieuws, iets verfrissends. Wij hebben iets nieuws gevonden voor je, en wat voor iets. Het bevat nog wel iets uit het bittergarnituurtje, namelijk de frikandel, maar daar gaan we natuurlijk niet moeilijk om doen. 

Wat houden we van frikandellen en wat houden we van de Airfryer. Het feit dat er voor dit recept gekozen wordt voor een Airfryer wilt niet zeggen dat ‘ie oh zo gezond is, maar alles is beter dan de frituur. De nieuwe snack waar we het over hebben is een frikandel quiche.

Frikandel quiche uit de Airfryer

Je hebt niet veel nodig, dat maakt het al helemaal ideaal. Vijf frikandellen, vijf plakken bladerdeeg, curry of ketchup en een springvorm. Easy peasy toch? Je bekleedt de springvorm met het bladerdeeg. De frikandellen mag je in stukjes snijden om ze vervolgens in de springvorm te leggen. Dit kan effe puzzelen zijn, maar dat maakt het leuk. Je doet hier dan een royale hoeveelheid curry of ketchup overheen. De bovenkant bedek je vervolgens weer met een raster van bladerdeeg. Vervolgens doe je de quiche voor twaalf minuten in de Airfryer op 200 graden Celsius. Meer zullen we niet vertellen, daarvoor moet je toch echt de video hieronder even bekijken. Een ding scheelt wel, elke kluns in de keuken kan dit maken. Sorry, maar een betere vrijmibo snack kunnen we niet verzinnen.

We love frikandellen

Ja, we kunnen het moeilijk ontkennen. Frikandellen zijn toch wel echt een van onze favoriete snacks. Of het nou een frikandel speciaal is of gewoon een mini versie uit een party mix, ze gaan er allemaal in. Het is dan ook echt top dat er steeds meer verschillende snacks gemaakt worden waarin ons ‘idool’ een grote rol speelt. Zo is de frikansushi al voorbijgekomen en hebben we ook kunnen genieten van de frikandellington. Wij zijn benieuwd welk nieuw culinair hoogstandje, met de frikandel in de hoofdrol, wij binnenkort met jullie kunnen delen.

Reageer op artikel:
Nieuw receptje voor de vrijmibo: frikandel quiche uit de airfryer
Sluiten