Er komt een wereldkampioenschap Fortnite waarbij er 100 miljoen aan prijzengeld is

Redactie 14 jun 2018 Nieuws

Goed zijn in gamen leek twintig jaar geleden pure tijdverspilling. Echt goed zijn, de beste in de wereld van een spelletje. Honderden uren en er alleen plezier uithalen, neh dat is kut. Nou toch niet, inmiddels verdienen de professionele gamers goud en Fortnite blijft niet achter. Er zal een Fortnite wereldkampioenschap gehouden worden waar iedereen aan mee mag doen. Voor de echt fanatieke gamer valt er wat te winnen, er is maar liefst 100 miljoen aan prijzengeld.

Nintendo maakte recent bekend dat Fortnite binnenkort te spelen is op de Nintendo Switch. Maar er is meer groot nieuws betreffende het mega populaire spel, er komt een wereldkampioenschap.

Het Fortnite wereldkampioenschap

In 2019 kunnen we het tegen elkaar opnemen in een alles beslissende strijd voor de titel van beste Fortnite speler ter wereld. Het zal geen klein event worden. Meerdere events zullen georganiseerd worden waaronder een wereldwijde competitie waar iedereen aan mee mag doen. Belangrijk om je game skills goed op pijl te hebben want er zitten belachelijke goede gamers tussen.

Wanneer

De kwalificatie rondes zullen in de herfst beginnen en het grote event zal ergens plaatsvinden ten einde van 2019. Het Fortnite wereldkampioenschap is gefinancierd voor een belachelijk bedrag van maar liefst 100 miljoen dollar. Gamers kunnen echt een mooi bedrag binnen halen door de beste te zijn. Maar dat is niet iets wat je zomaar wordt en de competitie is moordend.

Competitie

Als je altijd al gedroomd hebt om aan zo een evenement mee te doen is dit natuurlijk je kans. Om je wat inspiratie te geven, hebben we hier een filmpje van een YouTuber die er misschien ook iets te goed in is. Hij heeft misschien iets te veel uurtjes gespendeerd aan het spelletje spelen. Alhoewel hij verdiend er alsnog zijn geld mee dus je zou kunnen zeggen dat Fortnite spelen letterlijk zijn baan is. Nogmaals, de competitie gaat moordend zijn.

Foto: Fortnite // Epic Games

 

Reageer op artikel:
Er komt een wereldkampioenschap Fortnite waarbij er 100 miljoen aan prijzengeld is
Sluiten