Fortnite verdient 296 miljoen dollar per maand met miljoenen micro-transacties

Redactie 30 mei 2018 Entertainment

Rennend over een eiland, op zoek naar gouden kistjes voor de beste wapens, forten bouwend en tegenstander eliminerend wil iedereen de beste zijn in het strategische Hunger games achtige spel ‘Fortnite’. Alhoewel het spel gratis te spelen is maakte het in april 296 miljoen dollar. Dat zou betekenen dat het in een jaar tijd 3,5 miljard dollar zou verdienen.

Fortnite is overduidelijk een dikke money fabriek. Wij denken dat we ook maar een Battle Royale FHM-game gaan uitbrengen. 100 mooie vrouwen op een eiland die elkaar bevechten in minikini’s, zoiets.

V-Bucks

Het spel is geheel gratis te downloaden en je hoeft geen aankopen te doen zodat je ergens bij kan komen. Je kan het gehele spel oprecht gratis spelen, je hoeft geen aankopen te doen om game modes te unlocken of iets dergelijks. Toch weten de makers in april 296 miljoen dollar uit de gamers te onttrekken. Dat doen ze door outfits en upgrades voor je poppetje te verkopen met de ingame valuta V-bucks.

credits: Fortnite

45 miljoen spelers

Daar verdienen ze dus die bakken met geld mee. Fortnite is een mega populair spel, het wordt wereldwijd door ruim 45 miljoen mensen gespeeld. Bekijk de video hieronder om duidelijk uitgelegd te krijgen hoe het kan dat Fortnite zo mega succesvol is, ook in centen.

Een top idee, een paar extreem verslaafden spenderen al hun geld aan een game voor kleding, de rest kan het gratis spelen. Kom maar op met meer van deze freemium modellen. Wij zijn fan.

Foto: Fortnite

 

Reageer op artikel:
Fortnite verdient 296 miljoen dollar per maand met miljoenen micro-transacties
Sluiten