Fisker onthult volledig elektrische sport sedan

redactie 1 nov 2016 Machines

Na vele teasers heeft Fisker zijn eerste sports sedan onthuld. Net als de Karma is de bolide volledig elektrisch. De sedan gaat de EMotion heten is gemaakt op een frame van koolstofvezel en aluminium. Lekker licht dus. De EMotion moet de nieuwe uitdager van Tesla gaan worden.

Overigens hoort de nieuwe wagen niet bij het merk Fisker. Dit merk ging niet zo lekker en werd dankzij een paar Chinezen van het faillisement gered en ging verder onder de naam Karma Automotive. Dit is dus het nieuwe project van Henrik Fisker en dat gebeurt onder de naam Fisker Inc. 

De nieuwe bolide van Henrik Fisker maakt gebruik van het materiaal grafeen. Ook dit weer in verband met het zo licht mogelijk maken van de auto. De accu’s zouden een range creeëren waardoor de EMotion 643 kilometer zou moeten kunnen afleggen als ‘ie volledig is opgeladen.

Die afstand gaat natuurlijk niet gehaald worden als men op topsnelheid loopt te planken. Die topsnelheid zal zo’n 259 km/u gaan bedragen. 

Qua looks? Wij zijn nog niet helemaal overtuigd. Die voorkant is dik, ja. En als die deuren daadwerkelijk zo openen dan juichen we dat alleen maar toe. Maar we zullen meer moeten zien voor we een goed oordeel kunnen vellen. Vertrouwen hebben we wel, want de auto is ontworpen door Henrik Fisker, de designer van modellen als de BMW Z8 en de Aston Martin DB9. In de loop van 2017 zullen we meer te zien krijgen van de nieuwe bolide.

Reageer op artikel:
Fisker onthult volledig elektrische sport sedan
Sluiten