Ferrari onthult de unieke P80/C speciaal gebouwd voor verzamelaar

redactie 27 mrt 2019 Machines

Ferrari heeft gisteren zijn nieuwste supercar onthult: de P80/C. Deze wagen werd in opdracht van een verzamelaar gemaakt en er zal dan ook maar één exemplaar van verschijnen. Met een ontwikkelingsperiode van vier jaar is dit het langst dat Ferrari aan een unieke auto gewerkt heeft. Bovendien mag de wagen alleen op het circuit gebruikt worden.

De verzamelaar waarvoor dit beest in elkaar is gedraaid wilde graag een eerbetoon maken aan de de 330 P3, de 330 P4 en de Dino 206 S. Accenten van die klassiekers zijn dan ook verwerkt in de bolide. Voor de fundering is de 488 GT3 gebruikt.

Specs P80/C

Hierdoor kunnen we ervan uitgaan dat de P80/C net als de 488 GT3 beschikt over een 3,9l V8 met twee turbo’s. Dit levert een vermogen van 600PK op. De auto mag alleen op circuit gebruikt worden en valt bovendien niet in een speciale raceklasse. Daardoor hadden de makers creatieve vrijheid wat betreft de aerodynamica. Hierdoor zitten er bijvoorbeeld geen grote koplampen op de wagen. Tot slot, het YouTube-kanaal van Ferrari heeft nog een interview met de makers online gezet om meer uitleg te geven over deze brute wagen:

 

Reageer op artikel:
Ferrari onthult de unieke P80/C speciaal gebouwd voor verzamelaar
Sluiten