Wereldberoemde zanger Eric Carmen overleden

Tragisch nieuws in de muziekwereld. Popartiest Eric Carmen is op 74-jarige leeftijd overleden. Afgelopen weekend is de beste man in zijn slaap heengegaan. Toch is dit een icoon die we niet snel zullen vergeten. We hebben even voor jullie op een rijtje gezet wat voor een geweldige hits deze man op zijn naam heeft staan.

Eric Carmen begon al op jonge leeftijd muziek te maken. Zijn inspiraties waren onder andere The Beatles en The Rolling Stones. De singer-songwriter wist een aantal wereldberoemde nummers te maken.

The Raspberries

Voordat Carmen begon aan zijn solocarrière, zat hij eerst in een band genaamd The Raspberries. Tussen 1972 en 1974 bracht de band vier albums uit. In 1975 ging de groep uit elkaar en begon Carmen als soloartiest.

All By Myself

In 1976 had Carmen zijn eerste hit te pakken. Het liedje All By Myself werd uitermate positief ontvangen. Het nummer kwam binnen op de tweede plaats in de Billboard Hot 100. De Billboard Hot 100 is de belangrijkste hitlijst van de Verenigde Staten. Verder is het nummer talloze keren gecoverd door verschillende artiesten. Het nummer is op Spotify meer dan 20 miljoen keer beluisterd.

Hungry Eyes

Na de hit All By Myself kwamen er nog verschillende singles uit tot 1980. Daarna kwam er een radiostilte van de singer-songwriter. Echter maakte Carmen een grandioze comeback in 1987 met het numer Hungry Eyes voor de film Dirty Dancing. Deze film was samen met de nummers Hungry Eyes van Eric Carmen, (I’ve Had) The Time of My Life van Bill Medley en Jennifer Warnes en She’s Like the Wind van Patrick Swayze wereldwijd een daverend succes.

Make Me Lose Control

Een jaar later, in 1988, ging het succes verder. Het nummer Make Me Lose Control haalde de Amerikaanse top 3. De zanger leek weer helemaal terug te zijn. Hoewel fans hoopten op een nieuw, maar dat kwam er niet van. Het laatste album van de bekende artiest was in 2000 met I Was Born To Love You.

Reageer op artikel:
Wereldberoemde zanger Eric Carmen overleden
Sluiten