Zo ziet de wereld eruit in 2022 volgens wetenschappers

02 jul 2017, 12:30 Entertainment
robots future
We zijn allemaal wel eens benieuwd geweest naar toekomst">de toekomst. Aangezien we geen glazen bol op de redactie hebben, moeten we het doen met uitspraken van mensen die ervoor gestudeerd hebben. De technische bollebozen van IBM komen met de vijf bij vijf lijst met revolutionaire technieken die nog maar vijf jaar van ons zijn verwijderd.
Natuurlijk gaat het dan al vrij snel over robots. AI wordt steeds echter zodat we straks een potje kunnen schaken. Zo slim worden de robots namelijk en dat hoeft helemaal niet zo lang meer te duren. IBM denkt dat ze binnen afzienbare tijd mechanische mensen creëren die niet zo veel verschillen van ons.
Waarschijnlijk importeren we de AI ook naar Google Glass-achtige apparaten waardoor we kijken als superhelden. Door deze technologie zien we meer dan we met het blote oog zien, denk maar aan die infrarood ogen van Superman. Zo kunnen kleurenblinden voor het eerst van hun leven kleuren waarnemen en dit kan nog veel meer voordelen hebben.
De derde revolutie zoeken ze in macroscopie, wat het tegenovergestelde van microscopie is. Met dit fenomeen kunnen we allerlei shit op grote schaal bestuderen, een enorm skelet van een T-rex ofzo. Door alles groter te maken, kun je de details beter zien en misschien wel baanbrekende ontdekkingen doen. Klimaatverandering is bijvoorbeeld iets wat we daardoor misschien nog beter begrijpen.
Toch weer even terug naar micro, want dankzij micro laboratoria worden in de toekomst duizenden mensenlevens gered. De smalle apparaatjes die niet groter zijn dan je handpalm, checken achterlijk snel hoe het met je gezondheid is. Best chill om te weten of je niets over het hoofd ziet. Een soort lopend medisch dossier op een chip dus.
Door sensoren speuren we vervuilde lucht nog sneller op in de toekomst. Misschien hebben we dan ook wel technieken om daar meteen wat tegen te doen. Een busje ozon om de beschermlaag van onze aarde aan te vullen is misschien wat hoog gegrepen maar wie weet waar een paar geniën binnen nu en vijf jaar mee komen. Maar ja, we zijn wel vaker enthousiast geworden van allerlei beloftes van wetenschappers. Eerst zien, dan geloven.
Delen met
Ook interessant