YouTuber dropt ei vanuit de ruimte en dat heeft een wonderbaarlijk einde

sep 05 2023, 20:55 Entertainment
depositphotos 30684089 s
Zoals je moeder vroeger al zei: "Niet met je eten gooien!', YouTuber Mark Rober heeft daar maling aan. Deze ex-NASA medewerker heeft het namelijk voor elkaar gekregen om een ei vanuit de ruimte te laten vallen, zonder dat deze bij terugkomst op aarde kapot is gegaan.
Oké, we moeten wel even eerlijk zijn. Hij heeft het ei niet zomaar zonder bescherming uit de lucht laten vallen. Mark heeft er namelijk een raket om heen gebouwd voordat het een diepe duik nam, maar dat maakt het natuurlijk niet minder knap.

Burj Khalifa

De eerste ingeving van Mark was om het ei van de Burj Khalifa te laten vallen, zo’n beetje het grootste gebouw ter wereld. Dit was echter niet gek genoeg voor de YouTuber en besloot het plan naar (letterlijk) een hoger niveau te tillen: de ruimte.

Ei-raket

Het idee was om het ei-raket vanuit de ruimte naar de aarde te laten vallen, waarna hij op een zachte ondergrond wat ingebouwd zou zitten in de raket zou landen. Dat zou ervoor zorgen dat het ei bij aankomst terug op onze planeet intact zou blijven.
Daarboven in de ruimte is het natuurlijk absurd koud, iets wat voor Mark extra uitdaging geeft. Hoe zorgt hij er nou voor dat het ei in de ruimte niet compleet bevriest? Daar heeft hij iets op bedacht, hij heeft ervoor gezorgd dat het ei in de raket goed geïsoleerd was. Daardoor kon die zonder problemen de outer space invliegen.

Kantje boord

Het scheelde niet veel of het was totaal anders afgelopen met de reis van het ei. Tijdens het opstijgen van het ei-raket gingen de touwtjes om de ballon heen waardoor deze uiteindelijk kapot ging. Het raket stortte daarmee naar beneden. Geluk bij een ongeluk, het ei kwam goed terecht en was nog compleet onbeschadigd. Daarmee kon Mark de stunt dus een succes noemen. We zijn benieuwd waar onze Mark de volgende keer mee komt.
Delen met
Ook interessant