1. Home
  2. 3 dingen die je nog niet wist over een haartransplantatie

3 dingen die je nog niet wist over een haartransplantatie

10 sep 2021, 13:43 Entertainment
shttefan q opi42arq unsplash
Trekt jouw voorste haarlijn steeds verder terug? Dan ontstaan er mogelijk inhammen aan de zijkant van het hoofd. Dit ziet er niet bepaald mooi uit. Mogelijk bezorgen deze kale plekken jou zelfs wel een onzeker gevoel. Daarom wil je hier ongetwijfeld iets aan doen. In dat geval is een haartransplantatie het overwegen waard. Met zo’n ingreep maak je voor eens en altijd een einde aan kale plekken als gevolg van erfelijke haaruitval. Haartransplantaties winnen de laatste jaren aan populariteit, waardoor je er vast weleens van gehoord hebt. Toch weet niet iedereen er het fijne van. Daarom zetten we in deze tekst 3 dingen op een rijtje die je nog niet wist over een haartransplantatie.

1. Een haartransplantatie doet geen pijn

Aangezien een haartransplantatie een medische ingreep is, denken veel mensen dat dit pijn doet. Toch is dit niet het geval. Je voelt namelijk helemaal niets van het transplanteren van de haren. Dit geldt zowel voor Follicular Unit Transplantion (FUT) als Follicular Unit Extraction (FUE). Bij de eerste techniek wordt er een stripje haar weggenomen uit de haarkrans van jouw achterhoofd. Hierdoor ontstaat er een wond. Bij de FUE-techniek worden haren een voor een uit de hoofdhuid gehaald met behulp van een holle micronaald of een boortje.
Beide technieken bezorgen jou mogelijk kippenvel, maar dat is nergens voor nodig. Je voelt er namelijk helemaal niets van. Hoe dit komt? Doordat je plaatselijk verdoofd wordt voorafgaand aan de ingreep. Zowel het donorgebied als het ontvangstgebied wordt verdoofd. Doordat beide gebieden tijdelijk gevoelloos worden, voel je niets van het verwijderen en implanteren van de haren. Het enige wat je mogelijk kort voelt is de prik van de verdoving, maar daar houdt het gelukkig bij op.

2. Er blijft niet altijd een litteken achter

Kies je voor een FUT haartransplantatie? Dan wordt er een stripje huid weggenomen uit de haarkrans van jouw achterhoofd. Ondanks dat het maar om een kleine stripje gaat, ontstaat er wel een wond. Jouw lichaam is niet in staat deze wond zelf te helen, waardoor er gehecht moet worden. Gevolg hiervan is dat er na afloop van de ingreep een litteken zichtbaar blijft. Vind je dit niet mooi? Dan houdt dit jou mogelijk tegen om een haartransplantatie te ondergaan. Dit is niet nodig, want je kunt ook kiezen voor een FUE haartransplantatie.
Bij de FUE-techniek worden de haren een voor een uit jouw hoofdhuid verwijderd met een holle micronaald of een boortje. Hierdoor ontstaan er slechts kleine wondjes, die jouw lichaam prima zelf kan helen. Na het verwijderen van de haren ontstaat er binnen de kortste keren een korstje op de wond. Kies je voor een FUE haartransplantatie? Dan is hechten niet nodig.

3. De prijs verschilt per situatie

Veel mensen denken dat een haartransplantatie in Nederland altijd even duur is, maar dat is niet het geval. De kosten van zo’n ingreep verschillen namelijk per situatie. Om jou wat meer inzicht te geven in de prijs, lichten we hier kort toe hoe de prijs is opgebouwd. Het aantal grafts (haarzakjes) dat getransplanteerd wordt, heeft de grootste invloed op de prijs. Hoe meer grafts je laat transplanteren, des te duurder een haartransplantatie uitvalt.
Daarnaast speelt de techniek die je kiest mee in de prijs. Kies je voor een FUE haartransplantatie? Dan ben je duurder uit dan met de FUT techniek. Dit komt doordat haren bij de eerstgenoemde techniek een voor een getransplanteerd worden. Hierdoor duurt een haartransplantatie langer. Ook andere specialistische behandelingen – zoals het transplanteren van kroeshaar of een haarsparende behandeling – zorgen ervoor dat een haartransplantatie duurder uitvalt.
Delen met
Ook interessant