Als je tien jaar lang werkt voor je droomauto, een Ferrari, dan mag je best een beetje trots zijn. Een 33-jarige muziekproducent van Chocorabi uit Japan, genaamd Honkon, had maar liefst tien jaar hard gespaard voor de ultieme beloning: een Ferrari 458 Spider in het wit. En voor de prijs van 250.000 euro kun je inderdaad wel verwachten dat er dames in de buurt zijn die gek worden. Wat een moment moet dat zijn: je droomauto eindelijk in je bezit. Helaas bleek het moment van glorie letterlijk in vlammen op te gaan. Je denkt: na zoveel jaren hard werken, eindelijk die Ferrari. Een resultaat van bloed, zweet en tranen. Je wilt ’m natuurlijk aan de wereld laten zien, toch? Even lekker de ringweg rondom Tokio op met je gloednieuwe speeltje. Wat kan er misgaan? Nou, veel. Heel veel…
Showtime op de ringweg van Tokio
Na nog niet eens een uur rijden begon Honkons witte
Ferrari een beetje te roken. “Misschien een andere
auto,” dacht hij nog. Wie wil nou dat zijn Ferrari in vlammen opgaat? Nou, hij was niet gek: de rook kwam van zijn eigen Ferrari. Dit was geen rook uit de bbq van de buren, dit was een duidelijk teken dat de autoliefhebber zijn nieuwe trots in rook opging.
En het leek maar niet te stoppen. De brandweer was er snel bij, maar twintig minuten later was er van de Ferrari nog maar weinig over. De auto stond daar in het midden van de weg: een zwarte schim van wat eens de droom van de man was. Alleen de voorbumper was nog intact, maar daar kun je niet in rijden, hè.
Een brand en een ontploffing?
"Ik dacht echt dat de auto zou ontploffen," zei Honkon later op sociale media. En eerlijk? Dat is best wel logisch. Want als je Ferrari in brand staat, kan het zomaar een boem-moment worden. Gelukkig stapte Honkon op tijd uit de auto. Al zouden wij, na zo’n investering van een dikke 2,5 ton, toch even blijven staan. Niet omdat we levensmoe zijn, maar omdat je brein gewoon weigert te accepteren dat je Ferrari nu een barbecue is.
Verzekering Ferrari vergeten?
En dan het zure toetje van dit hele verhaal: het is nog maar de vraag of die Ferrari überhaupt verzekerd was. Je zou denken: bij een aankoop van een kwart miljoen ligt de polis al ondertekend klaar in het dashboardkastje… Maar goed, de politie onderzoekt ondertussen nog hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Misschien een technisch mankement, misschien een gevalletje ‘heel veel pech’.
Dus, moraal van het verhaal? Eerst sparen voor een verzekering. Of op z’n minst een fatsoenlijke brandblusser. Want stijl is leuk, maar rokend langs de kant staan met alleen een voorbumper over? Da’s niet wat je voor ogen had toen je dacht: nu begint het grote genieten.