Met dit tiramisu recept van Renato's creëer jij het ultieme kerstdessert

dec 23 2022, 18:00 Entertainment
tiramisu14
Ben je al druk bezig met je gerechten die je voor het kerstdiner moet maken? Laat je de ware keukenprins in jou naar boven komen of schuif je gewoon aan en stop je alles in je holle kies? Dat tweede is natuurlijk wel zo makkelijk, maar wedden dat je je beter voelt als je er zelf ook wat voor gedaan hebt. Als je nog op zoek was naar een overheerlijk dessert, dan helpen wij je een handje. Met deze tiramisu hoef je niet bang te zijn dat het je niet gaat lukken, want wij loodsen je er met onze vrienden van Renato's doorheen. Ready to rumble? Let's go dan!
Een paar weken geleden werden wij uitgenodigd door Renato's om onze kookkunsten in de strijd te gooien. Een middag vol met liefde voor Italië, waarin samen werd gekookt, geproefd en genoten. We hebben het recept van Renato's tiramisu bij de chef los weten te peuteren en dat willen we jou natuurlijk niet ontnemen.

Renato's tiramisu

Ingrediënten voor 12 personen:
-
500 ml gezoete slagroom - 250 gram mascarpone
- 100 ml advocaat (van het merk Zwarte Kip) - 6 kopjes koffie
- Half kopje crema all'uovo (brandewijn met ei) - 1 pak lady fingers
- Cacao om te strooien - Optioneel: scheutje koffieliqeur of Tia Maria
Bereidingswijze:
Mix de slagroom, mascarpone en advocaat met de mixer tot een stevige massa. Spreid een dun laagje van de room over de bodem van een grote ovenschaal. Dit doe je net zoals je dat met de tomatensaus doet bij het eerste laagje van lasagna. Mix vervolgens de koffie met de crema all'uovo. Als je voor de optionele toevoeging gaat, mix je die er nu ook doorheen. Doop hierna de lange vingers hierin (let op: doe dit kort!). Leg de lange vingers vervolgens naar elkaar op het eerste laagje van de room. Nu is het weer tijd voor een laag room, gevolgd door weer een laag met lange vingers. Herhaal dit tot je bovenaan je schaal bent en eindig altijd met een laagje room. Als dat klaar is, gaat de ovenschaal voor minstens 12 uur de koelkast in. Klaar om te serveren? Strooi over de bovenste laag room nog wat cacao, totdat deze helemaal bedekt is. Opdienen en smullen maar!
tiramisu14 1


Restaurants

Zo, nu heb je de tiramisu al even kunnen voorproeven. Benieuwd hoe hij smaakt als de chef 'm maakt? Dat kunnen wij wel begrijpen. En we kunnen je ook alvast verklappen dat 'ie verrukkelijk smaakt. Om je (lange) vingers bij af te likken! Renato's heeft drie restaurants in Amsterdam en je kunt ze vinden in Bloemendaal aan Zee, Den Haag en Nijmegen. Dikke aanrader!
Delen met
Ook interessant