Dit restaurant, cocktailbar en club in één, genaamd Soulkitchen, is de nieuwe parel van Amsterdam

mei 21 , 15:58 Entertainment
unnamed
Stel je voor: je hebt net een heerlijk diner achter de kiezen en je bestelt nog een paar cocktails aan de bar. Terwijl je nipt aan je tweede drankje, begint het te kriebelen om op de dansvloer te gaan. En precies dan start de DJ met het draaien van de beste beats, waardoor het restaurant verandert in een knallende club. Klinkt als de ultieme avond, toch? Dan moet je bij Soulkitchen zijn!
Gelegen in een historisch pand in het hart van Amsterdam, is Soulkitchen veel meer dan alleen een restaurant. Het is namelijk een levendige mix van een restaurant en het nachtleven. Na het dessert hoef je niet verder te zoeken, want je kunt direct door naar de dansvloer op dezelfde locatie.

Soulkitchen

De naam Soulkitchen is een eerbetoon aan de iconische discotheek die in de jaren '90 op dezelfde locatie zat, maar in 2003 haar deuren sloot. “De naam sluit perfect aan bij ons nieuwe concept,” zegt Sander Groet, een van de initiatiefnemers van Soulkitchen. "We zijn super enthousiast over dit project omdat we echt iets nieuws toevoegen aan het Amsterdamse uitgaansleven. Ons doel is een plek te creëren waar je uitgebreid kunt dineren en daarna direct kunt dansen. Veel mensen willen na het eten nog uitgaan, maar hebben geen zin om te verplaatsen of te wachten tot 1 uur ’s nachts wanneer de meeste clubs pas echt beginnen te leven. Voor deze groep zijn wij nu de perfecte spot.''
unnamed 1 1

Nikkei cuisine

Soulkitchen is voor fijnproevers die willen genieten van heerlijke gerechten geïnspireerd door de Nikkei cuisine, een mix van Peruaanse en Japanse culinaire tradities. Maar er is meer: er is ook een uitgebreid cocktailmenu met unieke creaties. Hou je van frisse cocktails? Probeer dan de Show Me Love met lychee likeur en basilicum. Of ga voor een klassieker zoals de Sakura Old Fashioned met Nikka whisky.

Alessandro Ledda, chef: “ Bij het creëren van het menu voor Soulkitchen wilde ik de meest verse en gedurfde smaken die ik heb leren kennen uit Japan en Peru samenbrengen. Van het beheersen van de kunst van sushi tot het perfectioneren van Ceviche en tiraditos, beide keukens fascineren mij enorm. Elk gerecht in mijn keuken is een weerspiegeling van de technieken die ik heb geleerd en de smaken die ik heb ervaren in deze landen. Daarnaast heb ik door samen te werken met getalenteerde Japanse en Peruaanse chef-koks in wereldsteden als Londen, Spanje en Amsterdam mijn culinaire repertoire verder verrijkt.”

unnamed 2 2
Soulkitchen is gevestigd in de Amstelstraat 30 en geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 18.00 uur. Reserveren kan vanaf nu via de website!
Delen met
Ook interessant