Rolex timmert hard aan de weg om een peperdure nieuwe fabriek te openen

jun 20 , 18:58 Entertainment
schermafbeelding 2024 06 20 142742
Als we over Rolex schrijven gaat het meestal over een nieuw model of over populaire vintagemodellen. Dit keer nét even anders, want het Zwitserse horlogemerk is druk bezig met het bouwen van een nieuwe fabriek.
Want twee jaar geleden is de bouw van het nieuwe horlogewalhalla begonnen, je zou denken dat het wel een keer klaar zou zijn dan, toch? Nou, nee helaas. Als jij nog moet wachten op je horloge moet je nog even geduld hebben.                           

Vraag en aanbod

De vraag waar iedereen het antwoord wel op zou willen hebben, is of er nu ook meer modellen beschikbaar komen. Ondanks wachtlijsten langer dan een Hermes tas en prijzen hoger dan een auto zijn de horloges van de Zwitsers alsnog razend populair. Maar hoeveel exemplaren worden er dan jaarlijks wél uitgegeven? Dat lijkt het grootste geheim te zijn. ls we de aanname van Bloomberg voor waarheid aan mogen nemen zou het gaan om 1,24 miljoen stuks. Rolex zegt dat ze de grote vraag naar het merk niet aankunnen, anderen zeggen dat ze de vraag helemaal niet aan willen kunnen. Het komt het bedrijf in ieder geval niet slecht uit dat de vraag blijft stijgen.

Wanneer?

Oké, een nieuwe fabriek dus. Wanneer kunnen we die dan verwachten? Dat duurt helaas nog even. De fabriek, die naar verluid een miljard gaat kosten, wordt pas in 2029 verwacht. Tel dus nog maar even vijf jaar bij je wachtlijst op. Nee grapje, ondertussen doet Rolex er alles aan om hun productie op te schalen. Dit doen ze door drie tijdelijke fabrieken te openen waarin driehonderd werknemers hun vakmanschap over de handgemaakte uurwerken kunnen laten blijken. Wij wachten rustig af, we worden vanzelf gebeld wanneer onze gouden klok klaar ligt!
Delen met
Ook interessant