Alles wat je moet weten over de persconferentie van Rico vs Badr

okt 17 2019, 20:00 Entertainment
badr01
Dit jaar brengt december ons niet alleen de wonderen en gezelligheid van de kerstdagen. Nee, er wordt op 21 december ook flink gevochten. Rico Verhoeven en Badr Hari beuken dan op elkaar los en de vraag is dan maar wie er nog levend uit de ring stapt. Wordt het Rico ‘The King of Kickboxing’ Verhoeven of Badr ‘Bad Boy’ Hari.

Bad beef

De twee hebben al een tijdje beef met elkaar en dat leidde in 2016 tot een eerste gevecht. Die epische vechtpartij eindigde uiteindelijk teleurstellend in een opgave van Hari, omdat hij door een knietje van Rico zijn arm brak. Het gevecht ging toen redelijk gelijk op en beide heren konden winnen. Rico is natuurlijk de regerend titelhouder en Badr was al enige tijd uit de routine. Toch sprak men toen over de grootste kickbokswedstrijd ooit. Een rematch kon dan ook niet uitblijven.

De rematch

Die rematch is dan ook eindelijk in zicht. De datum 21 december staat vast en de mannen zijn gemotiveerder dan ooit. Beide heren strijden om het prestige van beste Nederlandse kickbokser aller tijden. We kunnen dus wel spreken over het kickboks-gevecht van de eeuw.

A long time ago

Dit is de eerste keer in drie jaar dat de mannen weer face to face elkaar zien. De spanning hangt dan ook in de zaal. “Twee absolute vechtmachines in hun prime, beter dan dit gaat het niet worden”, zegt Glory CEO, Marshall Zelaznik. Het gevecht van de eeuw wordt er de hele tijd al geroepen en die indruk krijgen we ook steeds meer. “Er zijn al 22.000 kaarten verkocht, het wordt uitgezonden in 180 landen en van over de hele wereld komen er mensen op af. Van Nieuw-Zeeland tot Afrika. Iedereen wil deze mannen zien knokken.”
schermafbeelding 2019 10 17 om 195357 1024x506

Wat is er anders nu?

“Volgens mij is er niet veel veranderd. Ik ben alleen beter voorbereid, heb meer focus en ik ben sterker. Dat is wat mij betreft het verschil”, aldus Badr Hari. Rico deelt deze mening ook. “Het blijft in dat opzichte hetzelfde als drie jaar geleden. We gaan weer vechten, alleen ben ik nu meer ervaren en volwassener. Ook heb ik mij als een vechter ontwikkeld en ben ik sterker.” De mannen zijn gebrand op het gevecht en lijken dan ook super gefocust en relaxt.

The good guy vs the bad guy

In de media wordt Rico vaak als good guy gepresenteerd en wordt Badr vaak als bad guy gezien. Maar wat denken de mannen daar zelf over. “Ik zie mijzelf niet als de bad guy. Vooral de media deed dat en ik hielp een beetje mee om Rico dat andere beeld te geven. Maar als je kijkt naar Batman dan heb je ook de Joker. Wij willen ook de arena uitverkopen, dus dan ben ik wel de bad guy of in dit geval de Joker. Rico wordt eerder gezien als de ideale schoonzoon en dat ligt volgens hem aan zijn aanpak. “Ik ben een atleet en familieman. Daar ligt mijn focus. Of ik nou moet vechten of niet. Ik sta in de sportschool en train.” Een beetje good vs evil is altijd gewenst en geloof ons maar dat beide mannen geen lieverdje zijn in de ring.
maxresdefault 1024x576

Promotie voor het gevecht

“De conferentie is altijd goed om het gevecht nog meer op te hypen. Ik ben nu fysiek en mentaal sterk en heb er zin in”, zegt Rico. Ook Badr is er klaar voor. “Ik leef voor dit soort gevechten. Verder geniet ik natuurlijk ook van de aandacht. Als Rico zegt dat die daar niet van geniet dan liegt hij. Ik moest komen van hem dus nu ben ik hier.” De spanningen lopen dan ook steeds meer op.

De haantjes tegenover elkaar

“Het is gewoon heel simpel. Ik sta straks in die ring en hij gaat weer opgeven of hij gaat knock-out”, zegt Rico lachend. “Haha, hier wachtte ik al op. Jongen ik sla je helemaal kapot in die ring”, reageert Badr. Dit wordt door luid applaus ontvangen door een klein Badr-legertje links in de zaal. “Het mooie aan dat Badr-legertje is dat hij dit nodig heeft. Ik ben een one-man-army. Niet opgeven hé Badr”, grapt Rico.

Een ander gevecht

Inmiddels zijn de beide mannen lekker opgewarmd en hier en daar worden al wat shots richting elkaar geschoten. Het gevecht bestaat uit vijf rondes. “De vorige keer had ik maar twee rondes nodig. Nu hoop ik voor het publiek dat ze vier rondes kunnen genieten, maar dan is het ook klaar”, zegt Verhoeven. “Ik wens hem veel geluk om de vier rondes te halen. Ik ben hier om mijn legacy uit te breiden. Dit is misschien wel een van de grootste gevechten uit mijn carrière. De vorige keer moest ik mijn verlies accepteren en dat was moeilijk. Je vorige tegenstanders waren allemaal stuk voor stuk een grap. Nu ben ik er”, reageert Badr.

Geen titelgevecht

Ook werd het duidelijk dat dit geen titelgevecht wordt. Het is gewoon een collision. Wel een van het allerhoogste niveau natuurlijk. Om de conferentie ff lekker af te sluiten zegt Rico nog het volgende: “Je bent geen vechter man. Je moet niet zo huilen.” Kort daarna hadden de mannen nog even een intense staredown en toen was het hele circus voorbij. Wij hebben er in ieder geval al heel veel zin in. De mannen gaan er op 21 december in ieder geval lekker op losbeuken en dat zorgt bij ons voor veel plezier. Er zijn ook nog extra kaartjes beschikbaar gekomen, dus wil jij dit gevecht van dichtbij zien, sla dan nu je slag!
badr01 1024x416
Delen met
Ook interessant