In de wereld van de high-end audio zijn er veel verschillende smaken. Naast headphones, zijn de draadloze oordopjes niet meer weg te denken uit de hedendaagse maatschappij. Philips Sound heeft met de Philips T8505 een nieuwe speler op de markt geslingerd om rekening mee te houden. Wij zijn zo aardig om 'm voor je uit te testen. Toen we voor het eerst iemand zagen fietsen met draadloze oordopjes, hadden we heel even het gevoel dat we in een scène van Minority Report zaten. Het is dat Tom Cruise in geen velden of wegen te bekennen was, maar next level future shit vonden we het wel. Inmiddels is het de normaalste zaak van de wereld geworden. Ga maar eens tellen in de trein (als je daar überhaupt nog komt dit jaar) hoeveel draadloze oordopjes je in de oorschelpen van de forenzen ziet hangen. Dat kan je telraam niet aan jongen.
Philips T8505
Afijn, Philips Sound wil ook meedoen met de concurrentiestrijd in audioland en daarvoor hebben ze een hele rits nieuwe producten gelanceerd. In het klassement van de draadloze oordopjes moet de Philips T8505 een gooi naar de titel gaan doen. We bespreken
aan de hand van drie factoren.
1. Design
Wat direct opvalt is dat de oordopjes komen in een sterke, compacte verpakking. Ook een dikke plus is het toevoegen van twee paar extra (een grote, een kleine) rubberen hoesjes. De oplaadcase waarin de oordopjes zitten is wel vrij groot, waardoor die een prominente plek in je broekzak zou innemen. In je jaszak past ‘ie hoe dan ook prima. Ook de buitenkant van de oordopjes zijn aan de grote kant. Net iets te groot om te kunnen zeggen
dat het uit esthetisch oogpunt een meesterwerk is. Maar goed, de technologie moet ergens vandaan komen natuurlijk. Storend is het allerminst. Verder is het strak design: zwart, clean, ziet er gewoon goed uit.
2. Gebruiksgemak
Je moet langer nadenken over het bakken van een frikandel, dan over de connectie tussen de Philips T8505 en je telefoon. Eigenlijk wijst alles zich vanzelf. Je haalt ‘m uit de verpakking, hangt ‘m aan de laadpaal, doet de oordopjes in je oorschelp en je telefoon begint al te knipperen of ‘ie verbinding moet maken met je nieuwe aanwinst. En anders druk je effe op het knopje uit het doosje. Zelfs je moeder die nog geen PlayStation aan kan zetten, zou dit klusje met speels gemak klaren. Ook de rest wijst zich allemaal vanzelf en gaat eigenlijk als anzelf. Tap een keer op je rechteroortje en de muziek pauzeert, tap twee keer en schakel over naar Ambient-modus of naar Noise Cancellation. Peanuts. Daarnaast zitten de oortjes heel strak in je oorschelp gesnoerd. Maar dan moet je niet gaan hardlopen, want daar vinden wij ze niet geschikt voor. In de eerste anderhalve kilometer stuiterden ze drie keer over de grond. Maar voor het hardlopen hebben ze een sportlijn in het leven geroepen. Tijdens wandelen of stilzitten is het draagcomfort uitstekend. Qua specs kun je 6 uur vooruit met de T8505, als je de ANC constant hebt aanstaan moet je daar een uurtje van aftrekken. De draadloze oplaadcase garandeert nog eens 18 uur speeltijd. Mocht ‘ie helemaal leeg zijn, dan heb je de case in anderhalf uur weer opgeladen naar 100%.
3. Sound
We schakelen over van een serieuze
headphone naar de draadloze oordopjes van Philips Sound. Dat het verschil in sound nauwelijks merkbaar is, zegt genoeg over de kwaliteit van het geluid. Die is echt ontzettend goed. Zeker de Noise Cancellation is van superieure kwaliteit. Terwijl de andere redacteuren op de werkvloer met elkaar in een verhitte discussie zijn beland over de laatste Champions League potjes, tikken wij stoïcijns door aan deze
review. We horen ze niet eens. Ook in een vliegtuig (mocht dat ooit nog gaan gebeuren) ga je hier echt de vruchten van plukken. Nooit meer last van huilbaby’s. Da’s sowieso winnen. Van de diepe bassen tot de hoge treble, de geluidskwaliteit is absolute top. De gevaarlijke, diepe techno die ons gehoor verwent komt kraakhelder binnen.
Dus?
Louter positieve ervaringen met de Philips T8505. Maar eerlijk is eerlijk: voor een prijs van €199,99 mag je dat ook wel verwachten. Maar ja, dan moet ‘ie het nog wel waarmaken. Dat doen deze draadloze oordopjes op nagenoeg alle fronten. Dat het een serieus alternatief is voor een headphone zegt eigenlijk genoeg over de kwaliteit. Mocht je op zoek zijn naar een paar kwalitatieve draadloze oordopjes, dan kun je dit setje met een gerust hart in je winkelmandje klikken.