McDonald's en Palace Skateboards brengen harde kledingcollectie uit

sep 02 2023, 15:55 Entertainment
8888
Palace Skateboards is een gevestigde naam binnen de streetwear branche. Het Engelse kledingmerk staat bekend om haar out of the box samenwerkingen. Zo werkten ze eerder samen met Gucci en Mercedes-AMG. Daar wordt nu een nieuwe opmerkelijke brand aan toegevoegd, want wat dacht je van een samenwerking met die lekkere fastfoodketen langs de snelweg waar je nooit mocht stoppen van papa en mama? Palace heeft het gefixt. McDonald's werkt mee aan een collectie van 15 kledingstukken, waaronder T-shirts, hoodies en skateboards.

Palace

Het Londense streetwear merk uit 2009 wordt vaak vergeleken met het Amerikaanse Supreme. Palace is normaal gewoon van de hippe skatekleding, maar met deze samenwerkingen onderscheidt het zich van de grijze massa. Gucci, Ralph Lauren, voetbalclub Juventus, Reebok, Crocs, Mercedes-AMG, Harrods, het biermerk Stella Artois en zelfs de Amerikaanse WWE (van die worstelaars, je weet) staan op het lijstje van merken waarmee is samengewerkt. En nu mag het restaurant met de vergulde M zich daaraan toevoegen.

Marketing

De roll-out van deze collab is ook opmerkelijk. Zo begon Palace op 8 augustus met het teasen van de samenwerking door wat bullet points met tekst op een billboard te zetten. Midden op Time Square, duur grapje. Vervolgens kon je in het nieuwe McDonalds menu “as featured in” (alleen in Amerika verkrijgbaar), een QR-code met een linkje naar de winkel vinden. Fans die de hints begrepen, zagen de samenwerking al vroeg aankomen. Op 30 augustus kwam de collectie van de twee grootmachten online en wij vinden het hard. Een shirtje heb je voor €48 en een hoodie is €138.
Delen met
Ook interessant