Met de nieuwe Omega Seamaster kan je een verbluffende 6000 meter diep duiken

12 mrt 2022, 12:00 Entertainment
naamloos 1
Horlogemerk Omega lijkt de laatste jaren bezig met een zoektocht naar een manier om hun horloges zo diep mogelijk te laten komen. Zo dook Victor Vescovo, in 2019, de Marianentrog in met aan de buitenkant van zijn onderzeeër een 'Omega Seamaster Planet Ocean Ultra Deep Professional'. Nu komt Omega met een productieversie van dat horloge. Zelfde naam, alleen dan zonder ‘Professional’.
Deze ‘minder professionele’ horloges zijn goed om tot 6.000m diep te duiken. Laten we eerlijk zijn mannen, dat is 5.997m dieper dan de meeste van ons ooit gedoken hebben. Toch is het natuurlijk heel bijzonder om zo’n prachtig stuk techniek om je pols te hebben.

Omega Seamaster

Wired weet te melden dat de zeven verschillende versies van deze klok een kast van 45.5mm bij 18.12mm zijn. Daarnaast is het gebogen glas 5mm dik, om zo de ruim 7.5 ton aan druk te kunnen weerstaan.
Zes van de zeven kasten zijn gemaakt van een corrosiebestand roestvrij staal. Het vlaggenschip van de zeven horloges, is gemaakt van ‘sand-blasted grade-5 titanium’. Het bandje waarmee jij dit vlaggenschip om je pols kan maken wordt overigens gemaakt van gerecyclede visnetten. Goed voor het millieu!
omega ultra deep 5 300x200

Testfaciliteit

Volgens Omega moest het bedrijf een volledig nieuwe testfaciliteit bouwen om de nieuwe horloges te kunnen testen. De horloges moeten namelijk eerst getest worden voor Omega zeker kan weten dat ze de benodigde 600 bar kunnen weerstaan. Hoewel deze horloges dus niet even diep komen als de ‘Professional’ kom je met 6.000m toch tot het begin van de Hadal zone. Dat is de diepste regio van de oceaan.

Professional

De ‘Professional’ was origineel vanuit Omega gezien een prototype. Victor Vescovo nam drie van deze prototypes mee de Marianentrog in. Twee zaten bevestigd aan de robotische armen van zijn onderzeeër. De derde zat vast aan een dataverzamelaar die los van de onderzeeër mee naar beneden was. Toen Vescovo besloot weer naar boven te gaan reageerde deze dataverzamelaar niet. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat het horloge ruim twee dagen op de bodem van de oceaan heeft gelegen. Toen het horloge eindelijk naar boven gehaald kon worden bleek het nog steeds intact te zijn. Dát is nog eens een echte kwaliteitstest!
We horen het jullie al vragen: “Hoe heet het horloge nou voluit?” Oké dan, we zullen voor jullie nog een keer de hele naam uitspreken. Komt ie: de Omega Seamaster Planet Ocean Ultra Deep. Je zou het af kunnen korten naar OSPOUD, maar dat klinkt als een SOA. Maar goed, klokkie kopen? Dat gaat je tussen de $11.200 en $12.300 kosten!
Delen met
Ook interessant