Met deze mojito ijsjes word je lekker verkoeld en tegelijk ook tipsy

25 jun , 19:00 Entertainment
schermafbeelding 2024 06 25 om 115557

Op een zwoele zomerdag is er niets zo verfrissend als een mojito. Maar wat als we deze klassieke cocktail zouden kunnen transformeren in een heerlijk verkoelend ijsje? Ja, je leest het goed! Dit klinkt toch als een gouden combinatie?

We gaan je laten zien hoe je een overheerlijk mojito ijsje maakt dat perfect is voor zo’n warme dag als vandaag. Dit ijsje combineert de frisse smaak van munt en limoen met een vleugje rum, wat zorgt voor een ultieme verfrissing. Klaar om je innerlijke bartender naar boven te laten komen.

Ingrediënten voor de mojito ijsjes:

Voor ongeveer 10 ijsjes heb je het volgende nodig:

• 200 ml water

• 150 g suiker

• 100 ml witte rum

• 100 ml vers limoensap (ongeveer 4-5 limoenen)

• 10-15 verse muntblaadjes

• 1 eetlepel fijn geraspte limoenschil

• Extra muntblaadjes en schijfjes limoen voor de garnering (optioneel)

Benodigdheden:

• IJsjesvormen en stokjes

• Kleine steelpan

• Kom

• Fijne zeef

• Keukenmes en snijplank

Bereidingswijze:

1. Suikersiroop Maken:

o Begin met het maken van een simpele suikersiroop. Meng het water en de suiker in een kleine steelpan en breng dit langzaam aan de kook terwijl je regelmatig roert. Laat het mengsel sudderen totdat de suiker volledig is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

2. Limoensap en Munt:

o Pers de limoenen uit tot je ongeveer 100 ml vers limoensap hebt. Voeg dit toe aan de afgekoelde suikersiroop.

o Hak de muntblaadjes fijn en voeg deze samen met de geraspte limoenschil toe aan het mengsel.

3. Rum Toevoegen:

o Roer de witte rum door het mengsel. Voor een alcoholvrije versie kun je de rum vervangen door een extra 100 ml water of limonade.

4. Mengen en Zeven:

o Roer het geheel goed door en giet het door een fijne zeef in een kom om eventuele grote stukjes munt of schil te verwijderen. Hierdoor krijg je een gladder ijsje.

5. Vormen en Invriezen:

o Giet het mengsel in je ijsjesvormen. Voeg eventueel een paar muntblaadjes en schijfjes limoen toe aan elke vorm voor een extra decoratieve en smaakvolle touch.

o Plaats de stokjes in de vormen en zet de ijsjes in de vriezer. Laat ze minstens 4-6 uur, of bij voorkeur een hele nacht, in de vriezer totdat ze volledig bevroren zijn.

6. Genieten:

o Om de ijsjes uit de vormen te halen, kun je de vormen kort onder warm water houden. Serveer de mojito ijsjes direct en geniet van de verfrissende smaak.

Delen met
Ook interessant