Het klinkt als een geweldig uitje: te gast zijn bij MasterChef . Je volgt de opnamen van een tv-programma, ziet doorgaans geweldige koks aan het werk en vervolgens mag je het eten opeten dat zo in een sterrenrestaurant geserveerd kon worden. Waar kunnen wij ons aanmelden?
Voor je dat gaat doen, moet je misschien toch even twee keer nadenken. Voor de gasten van een Spaanse editie, liep het namelijk uit in een kleine nachtmerrie.
Voedselvergiftiging
Het aquarium in Valencia vierde zijn twintigjarige jubileum. Om dat te vieren schoven de 120 medewerkers aan bij MasterChef . De kandidaten moesten een driegangenmenu bereiden op basis van allerlei zeevruchten. In de eerste gerechten zaten oesters, mosselen en zeebaars terwijl de gasten als dessert een Japanse cheesecake met algen kregen.
Je raadt het al: iets was er niet helemaal goed gegaan. 44 mensen die even daarvoor heerlijk gesmikkeld hadden, kwamen minder lekker thuis dan toen ze vertrokken. Voedselvergiftiging. Het is niet duidelijk waar het precies misging. Hoewel de chefkok – uiteraard – aanmerkingen had op bereiding van de kandidaten, lag daar de oorzaak niet, volgens het programma. Ook de gerechten zouden in orde zijn geweest.
De producent, Shine Iberia, biedt zijn excuses aan en erkent dat er fouten zijn gemaakt. “Dit is een absoluut uitzonderlijk geval in deze elf jaar dat we MasterChef in Spanje maken. Het is onze absolute prioriteit om de kwaliteit van het voedsel te garanderen.”