Als het aan Schiphol ligt reizen we binnen een kwartier naar Eindhoven via de hyperloop

16 jun 2020, 14:00 Entertainment
e8txsl6ao4p5 wd640

Vorige week maakte Schiphol bekend dat ze hun samenwerking met Hardt Hyperloop willen doorzetten. Dat betekent we binnenkort debiel snel kunnen gaan reizen tussen allerlei steden in Europa. Maar eerst is Schiphol aan de beurt. Wij leggen jou even uit wat een hyperloop is.

Hyperloop

Een hyperloop is een lange buis die gebruik maakt van een magnetisch veld. In deze lange buis is een ontzettend lage luchtdruk, dat zorgt voor nul weerstand. Dit zorgt ervoor dat een trein met de snelheid van een vliegtuig kan reizen. En dat op een kleine afstanden. Dat betekent dat je vanaf Schiphol 15 minuten nodig hebt om in Eindhoven te komen. Dat is toch muthafucking snel. Royal Schiphol Group reageert: "We vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit, om te kunnen voldoen aan de vraag naar duurzaam vervoer in de toekomst." Dat vinden wij nou ook.

Milleu

Met de trein reizen is veel zuiniger voor het milieu. Vandaar dat Schiphol afgelopen jaar zijn vluchten naar Brussel heeft geschrapt en ervoor koos om met de hogesnelheidstrein te werken. Uit onderzoek blijkt dat een vliegtuig elf keer meer uitstoot dan een trein op dezelfde afstand. Hardt laat weten: "Dit onderzoek toont aan dat de hyperloop een waardevolle aanvulling vormt op het vervoerslandschap van de toekomst. Het vormt de basis om de hyperloop in de komende jaren tot een succesvol vervoersmiddel te laten uitgroeien.” Dit wordt de nieuwe toekomst.

Idee

Er heerst een discussie over wie het idee daadwerkelijk heeft bedacht. Zo zou Jacque Fresno, ontwerper, auteur en uitvinder, als eerste dit idee bedacht hebben. Hij heeft dit idee verzonnen tijdens zijn Venus Project. De andere partij zegt dat Elon Musk het grote brein is achter de hyperloop. Zijn idee was om in de hyperloop gebruik te maken van vacuüm of overdruk. Dit zorgt voor weinig weerstand in de tunnel. Verder ging Elon uit van het hovercraftprincipe. Hij wilde zijn coupé laten voortduwen door lucht. Andere bedrijven gebruiken het Maglevtreinen idee. Deze treinen maken gebruik van elektromagneten om vooruit te komen en om te kunnen zweven. Oftewel, wie pakt uiteindelijk de monopoly in de branche? Daar komen we gauw genoeg achter.

Delen met
Ook interessant