Hotdoglegende die 76 hotdogs in 10 minuten opat mag vandaag niet meedoen met het toernooi

jul 04 , 16:00 Entertainment
schermafbeelding 2024 07 04 om 130229
Vandaag is het zover, de wedstrijd der wedstrijden begint! En nee, we hebben het niet over een spannende EK-wedstrijd, maar over de iconische Nathan’s Hot Dog Eating Contest in Amerika. De uitdaging? Binnen 10 minuten zoveel mogelijk hotdogs naar binnen proppen zonder over te geven.
Het zijn beelden waar je maag van omdraait: volwassen mensen die hotdogs naar binnen duwen alsof hun leven er vanaf hangt. Toch trekt het jaarlijks miljoenen tv-kijkers in de Verenigde Staten. De deelnemers strijden in aparte categorieën, vechten elk jaar om de titel, een prijs van 10.000 dollar en ongetwijfeld een enorme boodschap op het toilet.

Joey Chestnut hotdog

Joey Chestnut is, met uitzondering van een paar edities, al negentien jaar de kampioen van Nathan’s Hot Dog Eating Contest. Dit iconische vreetfestijn vindt elk jaar plaats op 4 juli, gekoppeld aan de viering van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag.

Technieken

Er zijn enkele technieken toegestaan om het propproces te versoepelen, zoals het soppen van het worstje in water, wat helpt bij het sneller wegslikken. Maar pas op, wie overgeeft, kan een podiumplek dus vergeten!

Zijn scoren?

De circa 100 kilo zware Chestnut kreeg in 2021 een wereldrecord door 76 hotdogs te eten in 10 minuten, wat neerkomt op ongeveer 7,6 hotdogs per minuut. Hoewel zijn score in 2023 iets lager was met 62 hotdogs, bleef hij toch veruit de snelste eter. Chestnuts dominantie in de wedstrijd is onmiskenbaar, en wereldwijd wordt hij gezien als een legende in de eetwedstrijden

Veganistisch conflict

Desondanks moeten zijn fans het dit jaar zonder hem stellen. Waarom? Hij is uitgesloten van deelname door zijn samenwerking met Impossible Foods, een producent van veganistische hotdogs en een directe concurrent van Nathan’s. Deze diskwalificatie kwam als donderslag uit de hemel voor Chestnut, die beweert dat hij dit via de media moest vernemen en geen informatie rechtstreeks van de organisator Major League Eating of sponsor Nathan’s ontving. "Ik ben er kapot van,” zegt hij. Hoewel hij vandaag niet meedoet, zal Chestnut wel deelnemen aan een andere eetwedstrijd in El Paso, Texas, waar hij het opneemt tegen vier topfitte militairen.
Delen met
Ook interessant