Let op! Vanaf vandaag veranderen de handbagageregels bij Transavia

03 apr , 18:58 Entertainment
depositphotos 96522568 s
Money money money , dat is waar luchtvaartmaatschappijen over het algemeen baat bij hebben. Prijsvechters zoals RyanAir, Easyjet en Transavia weten je vaak voor de kleinste dingen te laten betalen, waardoor de winstmarges blijven optellen en optellen. Eerder betaalde je bij veel van dit soort merken al een toeslag voor je handbagage en nu is Transavia ook gezwicht.
Het incheckproces zou versnellen door de nieuwe regels, stelt Transavia. We zijn het er wel mee eens: in het vliegtuig stappen en eerst moeten vechten om een plekje in de bagagevakken boven je hoofd is nooit een pretje. Maar als we er nu voor moeten betalen weten we niet zeker of dit een minder groot probleem gaat worden.

Handbagage

Waar betaal je dan in Godsnaam niét voor tijdens het vliegen? Een rugtas of handtas die onder je eigen stoel past is en blijft gratis bij de prijsvechters. Waar je eerder bij Transavia een kleine rolkoffer mee mocht nemen van maximaal 8 kilo, ga je hier vanaf nu ook een toeslag voor betalen die begint bij 10 euro. Bij andere luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en Corendon zijn kleine rolkoffertjes nog steeds kosteloos mee te nemen. Hier betaal je overigens wel vaak meer voor je ticket.

Vlucht boeken

Waar moet je dan tijdens het boeken op letten? Want wij weten uit ervaring dat luchtvaartmaatschappijen vaak niet hun verborgen kosten bovenaan de pagina zetten, daarom heten het ook verborgen kosten. Wat belangrijk is bij het boeken van je vlucht is om even een aantal keer door te klikken op de website, waardoor ook de verborgen kosten van bijvoorbeeld een stoel kiezen of je bagage tevoorschijn komen. Doordat dit allemaal kosten zijn die later bovenop je ticket komen, zie je de eindprijs van je ticket pas laat. Hierdoor komen goedkope luchtvaartmaatschappijen vaak wel als goedkoopste in je zoekpagina te staan, maar blijken deze uiteindelijk helemaal niet zo goedkoop te zijn.
Ook is het handig om in je hoofd te houden dat tussenaanbieders van vluchten vaak extra kosten rekenen, niks is gratis. Daarom is het vaak zinvol om even rechtstreeks naar de website van de luchtvaartmaatschappij te gaan, dit kan je over het algemeen al snel wat tientjes schelen.
Delen met
Ook interessant