1. Home
  2. Tijdens dit Japanse festival is de penis het grote middelpunt

Tijdens dit Japanse festival is de penis het grote middelpunt

17 jan 2023, 17:30 Entertainment
schermafbeelding 2023 01 17 om 114017
Van Griekse standbeelden tot eetbare peniswafels. Elke generatie en cultuur kent zijn eigen symbolen van de penis. Sinds het ontstaan van de mensheid bestaat er al een bijzondere fascinatie voor het mannelijke geslachtsdeel.
Japan doet hier ook vrolijk aan mee. Het Japanse Kanamara Matsuri festival draait om het bevorderen van vruchtbaarheid en seksualiteit, met de penis als het grote middelpunt.

Kanamara Matsuri festival

Ieder jaar gaat in het eerste weekend van april het Kanamara Matsuri festival in Kawasaki, Japan van start. Het festival was oorspronkelijk bedoeld om te bidden voor vruchtbaarheid, een goed huwelijk en financiële voorspoed. Maar de laatste jaren is het uitgegroeid tot een viering van de seksuele vrijheid.
Het festival trekt veel verschillende bezoekers aan. Elk jaar komen er zo’n 30.000 mensen naar het altaar. Variërend van stellen die graag een kind willen tot mensen van allerlei verschillende seksuele identiteiten, nationaliteiten en achtergronden.
Bij het altaar is een expositie gewijd aan seksuele objecten. Het hoogtepunt is de parade waarbij een reuzengrote zwarte en roze penis als heilige objecten door de straten worden gedragen. En uiteraard kun je bij de vele kraampjes een lekkere penis-lolly scoren.

Religieuze traditie

Voor de Japanners is het festival een serieuze religieuze traditie met eeuwenoude oorsprong. De traditie stamt uit het Edo-tijdperk (1603-1863). In die tijd zouden vrouwen die als prostituees en dienstmeisjes werkten bij het altaar bidden voor bescherming tegen ziekte en ongeluk.
Ook vandaag de dag komen er nog mensen naar het altaar om voor deze reden te bidden. Vaak zijn dit personen die een soa hebben. De leden van de katholieke kerkgemeenschap van het altaar besloten om een festival te organiseren wat de personen in staat stelden om hun seksualiteit in het openbaar te vieren. Zonder angst voor discriminatie of geweld.
Delen met
Ook interessant