Docent gooit het over andere boeg en speelt met geschiedenisklas Assassin’s Creed

feb 02 , 18:55 Entertainment
resize
Het beroep leraar is de afgelopen jaren er vast en zeker niet makkelijker op geworden. Zie die drukke groep kinderen maar eens 50 minuten bij de les te houden, zeker als je ook nog eens zo’n stoffig vak als geschiedenis geeft. Maar daar heeft een docent in Amerika iets unieks op gevonden.
Vergeet die zware boeken en saaie documentaires, met deze actie heeft deze docent ongetwijfeld wat punten gescoord bij zijn klas. Hij vond het namelijk een goed idee om zijn PlayStation mee te nemen en met zijn groep de game Assassin’s Creed te spelen.

Docent speelt Assassin’s Creed

Een Amerikaanse docent heeft een TikTok geplaatst waarin te zien is dat hij samen met zijn klas de game Assassin’s Creed Odessey aan het spelen is. Nu is hij niet hordes vijanden aan het afslachten voor de ogen van deze onschuldige kinderen, nee, hij gebruikt de omgeving van het spel om ervoor te zorgen dat hij de groep wat kon bijbrengen over de Slag om Thermopylae. Een lesje Griekse geschiedenis dus.
Maar waarom nu specifiek die Assassin's Creed games? In deze gamereeks word je in elk deel meegenomen in een andere tijd in de geschiedenis. Van het eeuwenoude Egypte tot de Amerikaanse revolutie, veel dingen die we nog kennen uit de geschiedenisboeken komen ook terug in de populaire gameserie.

Vaker videogames inzetten als lesmateriaal

De Amerikaanse docent scoort in ieder geval veel punten bij zijn klas met dit filmpje. Niet alleen deze docent vindt videogames een goed middel om in te zetten tijdens lessen, ook experts denken dat games heel informatief kunnen zijn. Zo zegt Kate Sheppard, docent geschiedenis aan de universiteit van Missouri: “Ik denk dat videogames een goed en realistisch beeld kunnen geven van de geschiedenis, waarmee rekening gehouden wordt met geloofwaardigheid en nauwkeurigheid”.
Laten we hopen dat docenten videogames steeds meer gaan inzetten als lesmateriaal, worden die lessen eindelijk eens een keer interessant. Volgende les een potje Call of Duty doen dan maar?
Delen met
Ook interessant