1. Home
  2. Dit is waarom je niet uit een warm geworden flesje water moet drinken

Dit is waarom je niet uit een warm geworden flesje water moet drinken

23 jun , 18:55 Entertainment
depositphotos 303847582 s
De zomer is weer in aantocht en de temperatuur begint eindelijk lekker op te lopen. Vergeet niet om goed gehydrateerd te blijven. Maar voordat je die fles water opentrekt die al uren in de zon ligt te bakken, wees sterk en doe het niet. Dit kan namelijk niet zo'n slim idee zijn.
Er wordt gewaarschuwd voor de gevaren van warm geworden flessenwater. Serieus, je wilt echt geen slok nemen van een fles die de hele dag in je snikhete auto heeft gelegen. Die flessen kunnen namelijk allerlei narigheid uit de plastic verpakking in je water laten lekken.

De wetenschap

Als een fles water in de zon of een warme omgeving ligt, kan de hitte schadelijke chemicaliën uit het plastic in het water laten lekken. Deze chemische stoffen, zoals BPA (Bisfenol A) en ftalaten, kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken als je ze binnenkrijgt. Denk aan buikpijn, hoofdpijn en duizeligheid. Op een hete dag is dat wel het laatste waar je zin in hebt. Bovendien kunnen ftalaten de hormonen verstoren en nog veel meer ellende veroorzaken, zoals problemen met je ontwikkeling, voortplanting en zelfs je hersenen en immuunsysteem.
@at5.nl AT5 bestaat 30 jaar. Elke dag in april trakteren we jullie daarom op een topfilmpje uit ons rijke verleden! De totaal-random-maar-wel-super-lachen-AT5 hoogtepuntenTOP 30!Met vandaag op een zomerse dag in 2016: AT5 vraagt aan willekeurige parkbezoekers of ze eigenlijk wel genoeg drinken. Nou, dat doet Kees zeker. 🍻 #AT5 #Amsterdam #30jaar #Water #Zomer #Bier #Alcohol ♬ origineel geluid - AT5

En nu

Wat moeten we dan doen? Dit is wel een beetje naar de bekende weg vragen. Maar we zullen zo vriendelijk zijn toch deze vraag te beantwoorden. Zoek wat gekoeld water, of zorg er natuurlijk voor dat je fles koel blijft en uit de zon. Lekker je dorst lessen is prima, maar let ook op waar je water uit drinkt. De reden dat warm water gezondheidsrisico's met zich meebrengt, ligt niet aan de warmte zelf, maar aan wat die hitte doet met de plastic fles. Het is alsof je een beetje plastic meedrinkt. Wist je dat er in een liter flessenwater ongeveer 240.000 plastic deeltjes kunnen zitten, vergeleken met slechts 5,5 deeltjes in kraanwater? Dat is nogal een verschil. Plastic mijden blijft het beste.
Delen met
Ook interessant