De mooiste twee dagen van de week zijn aangebroken: het weekend. Grote kans dat je nu brak op de bank ligt of aan het genieten bent van je welverdiende vrije dagen. En wat hoort er nou bij een goed weekendontbijt? Juist, een lekker gekookt eitje. De een zweert bij zacht, de ander wil hem keihard. Maar wat is nou dé perfecte manier om een ei hardgekookt te koken? Wetenschappers denken het antwoord te hebben.
Laten we eerlijk zijn: de meeste mannen mikken een ei in een pannetje kokend water, zetten een timer op gevoel en zien wel wat eruit komt. Werkt prima, maar heb je ooit nagedacht over de beste manier? Wij eerlijk gezegd ook niet. Maar nadat we deze nieuwe kooktechniek hebben gehoord, zijn we toch van gedachten veranderd.
Met een hoop poespas hebben wetenschappers een nieuwe techniek bedacht voor het perfecte hardgekookte ei. En geloof ons, dit is niet zomaar een kooktrucje. Het geheim zit in een periodieke kookmethode.
Wat houdt dat in? Nou, het perfecte eigeel stolt bij 65 graden, terwijl het eiwit pas echt lekker stevig wordt bij 85 graden. Door het koken slim af te wisselen, bereiken beide precies de juiste textuur op hetzelfde moment.
Bij deze methode komt wel een hoop kijken, dus zet je maar alvast schrap. Je heb een pan met kokend water nodig en een tweede bak met water op een tempratuur van dertig graden. Als het eenmaal zover is plaats je de eieren eerst twee minuten lang in het pannetje met kokend water. Vervolgens haal je de eieren eruit en verplaats je de eieren naar het pannetje van dertig graden.
Schrik niet, want deze methode moet je in totaal zo’n acht keer herhalen. Dit betekent dat je in totaal 32 minuten bezig bent met het koken van je eieren. Maar goed het is weekend, dus je zal er ongetwijfeld tijd voor hebben. Met deze methode zorgt je er niet alleen voor dat de textuur van het eitje perfect wordt, maar zorg je er ook voor dat het ei zijn voedzame stoffen blijft behouden.
Volgens de wetenschappers zorgt deze methode niet alleen voor de perfecte textuur, maar behoudt het ei ook nog eens zijn voedingsstoffen beter. Win-winsituatie , toch?
Ga jij de uitdaging aan of blijf je gewoon je ei op gevoel koken? Wij gaan het in ieder geval proberen. Maar één ding is zeker: als je dit thuis wil testen, moet je geduld hebben. Anders loopt het letterlijk in de soep.