Zo maak je een perfect gepocheerd ei

mei 18 , 9:56 Entertainment
depositphotos 463743876 s
Goedemorgen. Je bent net wakker. Zelfs eerder dan je vriendin, scharrel of vriend en je wil dat fijne gezelschap even verwennen met een magnifiek ontbijtje. Wat maak je dan? Eieren. Hoe? Gepocheerd. Het ziet er natuurlijk al vreselijk lekker uit en de smaak doet er niet aan af. Knal het gepocheerd ei op een geroosterde boterham met zalm of avocado en je scoort meer dan tien punten. Zeker weten.
Wat is er nou zo speciaal aan dit ontbijtje? Laten we beginnen met het esthetisch aantrekkelijke uiterlijk, waarbij het op een hoogtepunt komt wanneer je het eitje opensnijdt en de perfecte dooier er langzaam uitloopt. Daarnaast zijn ze erg veelzijdig, lekker op zichzelf maar ook als onderdeel van gerechten zoals Eggs Benedict, salades, pasta’s en op toast. Gezond natuurlijk ook, want ze worden bereid zonder toegevoegde vetten. Het vereist wel een zekere vaardigheid en precisie, maar daardoor zit er ook extra liefde in.

Stappenplan tot gepocheerd ei

Hoe verser het ei, hoe meer kans op succes. Veel meer dan dat heb je ook niet nodig, slechts een scheutje azijn en wat peper en zout.
Stap 1. Vul een pannetje voor 3/4 met water en breng aan de kook.
Stap 2. Nu komt het geheime ingrediënt: een royale scheut azijn, dit zorgt ervoor dat het eiwit beter stolt. Gebruik geen zout, want dat werkt averechts.
Stap 3. Breek elk ei in een aparte kom of mok. Hou de dooier altijd heel.
Stap 4. Zet het vuur zachter en hou het water net onder het kookpunt. Als het water wel kookt, maken de bellen in het water het ei kapot.
Stap 5. Roer met een lepel of een garde in het water tot er een draaikolk ontstaat.
Stap 6. Giet het (eerste) ei in het midden van de pan zacht kolkend water. Na 1 tot 2 minuten is het ei voldoende gaar. Verhoog eventueel de temperatuur van het kookvuur een beetje.
Stap 7. Je kan meerdere eieren tegelijk pocheren, maar wie safe wil spelen doet het één voor één. De dooier van een gepocheerd ei hoort binnenin nog lopend te zijn
Stap 8. Haal het gepocheerde ei voorzichtig op met een schuimspaan, zodat het water weglekt. Snijd eventueel losse flapjes eiwit weg. En eet smakelijk.
Delen met
Ook interessant