Dit is hoe jij voor een prikkie de festivalzomer van je leven hebt op EXIT

jun 16 , 17:00 Entertainment
53037875477 91aa727111 o
Pilsjes voor €3,80 en hamburgers van €12 die je lokale frietboer je normaalgesproken voor een knaak of 3 á 4 met een glimlach voorschotelt? De zomer is al duur genoeg, dat gaan we lekker niet doen. Hulde aan Europa en die heerlijke snelwegen, want voordat je het weet staan jij met je broekzak nog vol harde pegels in Servië bij EXIT Festival. De absolute wereldtop check je hier van 11 tot en met 14 juli voor vooroorlogse prijzen, kunnen je ouders een keer ophouden over ‘daar betaalde ik 4 gulden voor’.
Vind je het toch wat spannend, zo’n festival aan de andere kant van ons continentje? Geen probleem, we houden je handje vast en leggen het je allemaal even uit. (Verwachten we eenmaal daar wel een klein biertje terug, maar die kosten dus gelukkig geen godsvermogen)
Meer info over die beloofde wereldtop en de sfeer vind je hier in ons eerdere artikel over EXIT Festival!

Exit’s entree

Laten we gewoon meteen ter zake komen. We komen wel met mooie praatjes maar jullie hebben waarschijnlijk maar één vraag; quanta costa? Een ticket voor vier dagen feest kost je 119 euro. Dat is in Nederland vaak de prijs voor één dag. Nu zwerft Dries Roelvink waarschijnlijk al ergens rond in je hoofd: ‘Ja ja, ik koooom, ik kom eraan!’, maar het wordt nóg voordeliger. Festivals bezoek je vaak met je maatjes, en mocht dat toevallig op een vijfkoppig ensemble uitkomen heb je geluk, één kaartje krijg je dan voor nop. De tickets haal je gewoon hiero op de EXIT website.
Exit

Hoe kom ik daar?

Er zijn meerdere wegen naar Rome, eh, Novi Sad. Je kunt er natuurlijk met je maten een leuke roadtrip van maken. Onderweg vind je meer dan genoeg prachtige natuur maar ook voor de die-hard feestganger is er genoeg leuks in de buurt. Denk aan een rondje Zadar, Split, Sarajevo, Belgrado, Novi Sad (EXIT), Budapest. Kan niet anders dan machtig mooi worden, maar denk er dan wel aan alvast een nieuwe lever te bestellen.
Mocht je geen zeeën van tijd hebben en gewoon een beetje rap die kant op willen, dan hebben we altijd nog het vliegtuig naar Belgrado. Vanaf daar heeft EXIT zelf shuttles geregeld die je voor ongeveer drie tientjes als een prinsje naar het festivalterrein brengen. Tentje uit de bus trekken, pilsje openbreken en laat het genieten maar beginnen. Of je boekt gewoon een hotel om de hoek. Slaapt toch nét wat lekkerder.
Een andere optie is nog om op Boedapest te vliegen. Dat is vaak wat goedkoper en er zijn meer opties zonder overstap. Je vervoer naar Novi Sad moet je dan wel zelf even regelen, maar daar zijn hele goede opties voor! Het is een ritje van ergens tussen de drie en vier uur en kost je ongeveer veertig euro voor een enkeltje op een directe shuttlebus. Google is je vriend, maar Rome2Rio is altijd een goede optie voor dit soort vraagstukken.
Nog een keer héél kort samengevat: wij, jullie, Servië, feest, zomer, liefde. Tot 11 juli op EXIT Festival!
Exit
Delen met
Ook interessant