Deze Britse man gebruikt LP's als dakpannen

okt 07 2018, 22:00 Entertainment
toktfjlsqemsxvaqk8wwuv 970 80
Op zolder heb je vast nog wel een paar dozen met oude platen staan. Een beetje Beatles , een paar van de Stones en als je pech hebt BZN en Patricia Paay. Omdat vinyl de afgelopen jaren ineens weer hip is geworden bliezen mensen de stoflaag van hun oude LP's af, om ze af te spelen op hun gloednieuwe platenspeler. Zelfs jongeren kopen ineens massaal vinyl, vooral om een beetje interessant te doen natuurlijk. Deze man gebruikt zijn LP's in ieder geval niet om ze af te spelen.
Mike Johnson, uit het Engelse Cambridgeshire heeft zo'n 200 LP's op het dak van zijn schuur. "It was a lot cheaper than tiles", zei de man in kwestie. Hij kocht bij een lokale kringloopwinkel een bulklading oude vinylrecords, voor een schamele 70 pond. Dat is inderdaad een stuk goedkoper dan een lading dakpannen aanschaffen.

Mike trok zijn eigen plan

Samen met zijn maat Peter heeft hij dit klusje in een paar dagen geklaard. De broer van Peter kwam ook een kijkje noemen en was not amused met dit meesterplan. Hij zag dat de waarde waarschijnlijk veel meer was van deze zwarte schijfjess. Mike gaf geen fuck, en zo werd het bijzondere dak gerealiseerd.

Platenhoezen op de plee

Om de LP's goed op het dak te krijgen, gebruikten ze de warmte van een gasaansteker. Zo kun je de platen netjes ombuigen. De hoezen van de platen zijn overigens niet weggegooid. De hoezen dienen nu als behang in de wc, die ook in de tuin staat. Zo kun je lekker schijten terwijl Lionel Richie je lachend aankijkt.

Dure platen

Er zou maar een zeldzame LP op je dak zitten, er zijn platen die rond de 100.000 euro kunnen opleveren, zoals de eerste werkjes van de Beatles. Niet teveel over nadenken Mike. Geniet van je dak. Er zit potverdorie muziek in.
Delen met
Ook interessant