2. Verhit potje voetbal bij vurige editie van derbykraker Quick Boys - Katwijk

Verhit potje voetbal bij vurige editie van derbykraker Quick Boys - Katwijk

16 mrt 2022, 12:30 Entertainment
275161423 1033118034227807 4832278870318721119 n
Alle voetbalfans kijken natuurlijk uit naar de klassieker van zondag. Om 14.30 nemen Ajax en Feyenoord het tegen elkaar op in de Johan Cruijff Arena. Van oudsher is dit een verhitte wedstrijd, maar het stelt niks voor bij de ‘derby van Katwijk’. Gisteren nam Quick Boys het thuis op tegen Katwijk en de sfeer was zoals altijd buitengewoon.
We kennen de rivaliteit tussen Real Madrid en Barcelona, Manchester City en Manchester United, Boca Juniors en River Plate en natuurlijk Feyenoord en Ajax. Vergeet deze rivalen even, want de meest hevige rivaliteit in de voetbalwereld is tussen Quick Boys en Katwijk. De teams kunnen elkaars bloed wel drinken en de wedstrijd is elk jaar weer een bijzonder fenomeen in het amateurvoetbal.

Sfeer

De wedstrijd in de tweede divisie werd gespeeld in het sportpark Nieuw Zuid van Quick Boys. Zoals we gewend zijn van derby’s zijn de sfeeracties altijd geweldig. Voorafgaand aan de wedstrijd was er ook deze editie een grootse sfeeractie. Compleet met fakkels, vuurwerk en spandoeken werd het dinsdagavondpotje ontvangen.
De grootste derby van ons land had eigenlijk alles wat je van een dorpsderby verwacht. Spanning, opstootjes binnen én buiten het veld, slecht voetbal en goed voetbal, veel emotie, strijd en heel veel vuurwerk.

Onrust

Helaas, begon de wedstrijd gister ook met de nodige onrust. Drie kwartier voor de wedstrijd begon waren er namelijk al supporters die op het veld met elkaar op de vuist gingen. Daarbij werd ook vuurwerk afgestoken. Ook na de wedstrijd bleef het onrustig en moest de ME ingrijpen om het weer rustig te krijgen. De knokpartijen van voor de wedstrijd gingen namelijk rustig verder ná de wedstrijd.

De Wedstrijd

De derby van Katwijk heeft ons al veel mooie edities gegeven. Met prachtige goals en natuurlijk de strijd op het veld. Deze editie was het Katwijk dat een vroege voorsprong pakte door een doelpunt van El Azzouti. Een stevige eerste helft volgde. Quick Boys ontsnapte aan een penalty, maar moest de controle van de wedstrijd toch aan Katwijk laten. De koploper van de tweede divisie wist deze voorsprong vijftig minuten vast te houden. Van Duijn maakte uit een vrije trap de gelijkmaker voor Quick Boys. Zijn vader zat bij Katwijk op de bank als keeperstrainer. Met nog tien minuten te spelen pakte Quick Boys de voorsprong uit een vrije trap. De vreugde was echter van korte duur, een kleine vijf minuten later maakt Katwijk de 2-2. Hier zou het ook bij blijven.